Judo Ryu Rijkse

Utrecht judotoernooi Lunetten 8 maart

Zondag 8 maart Utrecht toernooi in sporthal Lunetten
 
1e plaats: Rowen Soetowidjojo/Esmé Scherrenberg0Arne Steemers/Matthijs van der Poel
2e plaats: Josefien Poos
3e plaats: Jayden Hoogeveen/Femke Hooijsma/Karlijn van der Poel/Misha Ruijgrok/Bonno Verschuure
Op het Utrechts Judo Toernooi bijt Jayden Hoogeveen het spits af. Met twee winst partijen behaalt hij de derde plaats. Goed gedaan Jayden! Vooral het werken met een goede pakking en heup-verdediging tegen een worp pakken goed uit waarna Jayden met een achterwaartse worp goed kan overnemen. Prima werk en een goede ervaring en resultaat!!
Amber van Galesloot laat zien dat ze over de juiste instelling beschikt. Met een goede pakking en een sportieve instelling gaat ze ieder partij in. Helaas moet ze in 4 partijen het onderspit delven maar doet ze in haar eerste toernooi na de instap een hele mooie en goede ervaring op!
Brighten Voogt laat heel solide judo zien met een een goede pakking en stevig voetenwerk. Hij laat met het nodige initiatief hele mooie aanvallen zien maar kan net niet tot scoren komen in de eerste drie partijen. De vierde wint hij. Goede inzet, mooie basistechniek en een mooie ervaring rijker!
Femke Hooijsam eeft vier zware partijen. Ze wint er twee en verliest er twee. Ze zit in een zware poule en door ieder wordt er hard gestreden! De dames geven elkaar niet veel ruimte en Femke biedt flink partij. Uiteindelijk wordt Femke 3e.
Esme Scherrenberg en Rowen Soetowidjojo zijn oppermachtig in hun categorie. Duidelijk is dat zij inmiddels de nodige ervaring hebben en prima uit de voeten kunnen op regiotornooien.
Justin van Veen zat in een zware klasse, werkte goed en is weer een stap verder in zijn wedstrijdervaring. Een prima inzet, maar geen prijs.
Bij de ouderen kwam Diemas van der Horst net tekort in een paar partijen waardoor hij naast het erepodium kwam. Echter ook een paar mooie acties en scores van de judoka die prima kan incasseren.
Josefien Poos ging goed en scoorde met gemak. Eén tegenstander leverde echter forse strijd en hier had Josefien niet in de gaten dat ze op achterstand stond. Teleurgesteld ging ze van de mat. Echter geen enkele reden toe want er is niets mooier dan een pittige strijd en daarna een verdiende 2e plaats in ontvangst nemen.
Gido Steemers begon goed door twee keer (tegen per abuis dezelfde bruine bander) een forse achterstand in te halen met winst door houdgreep. Daarna nog prima partijen, maar kwam hij tekort om de voerwinning naar zich toe te trekken.
Karlijn van der Poel was verraste met mooie aanvallen. Ze scoorde goed en pakte daarmee een verdiende 3e plaats.
Matthijs van der Poel was bijzonder sterk en won met overmacht bijna al zijn partijen. Alleen de 2e partij werd een zware strijd met een verrassend einde. Matthijs stond dik op achterstand, maar wist aan het einde van de partij zijn tegenstander met een kinkai uchi-mata te verassen. Ippon en de 1e plaats.
Vincent de Bruijn en Micha Ruijgrok waren fanatiek aan de gang. Het leverde prachtige en gevaarlijke acties van hun zijde. Helaas was de conditie een paar keer een te grote factor. Hierdoor werd een goede positie soms uit handen gegeven en was het eindresultaat voor beide 1 trede te laag was. Micha pakte nog een bronzen medaille, maar Vincent kwam net niet op het podium. Maar karaktervol sloten ze af met een goede evaluatie van hun eigen optreden en dat is pure winst.
Ook Mathilde Poos liet zich van een haar sterke kant zien. Met opgeheven hoofd ging ze de mat op en kwam er zo ook weer af na lastige partijen tegen bruine banders. Petjes af voor deze goede instelling.
Ronin Prinssen zat eveneens in een zware categorie met louter ervaren bruine banders. Hij was dikwijls gevaarlijk en liet geen ruimte voor gemakkelijke scores. Zijn conditie was goed en dus hadden zijn tegenstanders een flinke kluif aan hem. Op ervaring moest hij zijn meerdere erkennen, maar mooi om deze sportieve vent aan het werk te zien.
Ook Michelle Pfeijffer had lastige en ervaren tegenstanders. Het lukte haar niet om te scoren en helaas waren de partijtjes snel voorbij.
Arne Steemers was lekker aan het werk. Met mooie inrollende schouderworpen en zijn verwoestende sankaku technieken was hij naar 4 ippons eerste.
 
Bonno Verschuure schitterde in zijn eerste twee partijen. Hij scoorde met mooie technieken en pakte 2 keer winst. Daarna werd het lastiger en kwam hij niet meer tot scoren. Met een mooie 3e plaats een goed resultaat voor relatief weinig trainingsuren.