Judo Ryu Rijkse

Volop judoprijzen in Ede

Op een van de laatste judotoernooien van het seizoen wist een groot aantal judoka’s van Judo Ryu Rijkse een prijs te pakken in Ede. Op het 20e jubileum Heide toernooi, wat toch een redelijk pittig regiotoernooi is, namen maar liefst 16 van de 21 deelnemers van het IJsselsteinse Judo Ryu Rijkse een mooie plak mee naar huis.
Nine Klazema had niet veel tegenstand en wist alle drie de partijen eenvoudig te winnen met mooie heupworpen gevolgd door een houdgreep. Zij behaalde de eerste plaats. Ook Femke Hooisma wist al haar drie wedstrijden te winnen waardoor ze eerste werd, hoewel ze hiervoor hard moest vechten aangezien ze sterkte tegenstanders trof.
Esme Scherrenberg verloor haar eerste wedstrijd in de poule maar wist de volgende drie te winnen. Hierdoor kwam ze in de finalepoule waar ze haar eerste wedstrijd won maar helaas de finale moest weggeven aan een sterkere tegenstander. Ze werd zeer verdiend tweede evenals Tessa Steemers.  Tessa verraste met een klinkende overwinning op een van de beste judoka’s uit Nederland in de klasse tot 36kg. Sterke partijen voor beide dames. Mathilde Poos had als beginnende judoka veel moeite met de meer ervaren bruine en zwarte banders die meededen met het toernooi. Ze verloor haar wedstrijden maar wist naar het einde toe steeds meer tegenstand te bieden.
Eerste plaatsen waren er ook voor Hidde Tuinman, Arne Steemers en Diemas van der Horst. Hidde was oppermachtig met prachtige worpen.  Voor Rowen Soetowidjojo, Josefien Poos, Yentel Rison, Thimon van Gestel, Roald Scheper, Melle Tuinman, Matthijs van der Poel, Ronin Prinssen en Adyen de Souza was er een mooie derde plaats. Allemaal met een prima inzet en leuke judotechnieken. Roald maakte de meeste partijen alvorens hij zijn derde plaats pakte.
[nggallery id=88]