Judo Ryu Rijkse

Voorzitterswissel 17 november 2021

Dank aan Egbert Hooijsma en welkom Mariskha Hoogeveen

Afgelopen woensdag 17 november was een gedenkwaardige dag: na 7 jaar onderdeel te hebben uitgemaakt van het bestuur van Judo Ryu Rijkse (waarvan 6 jaar als voorzitter) werd het tijd om het stokje over te dragen, vernieuwing is altijd goed en ook heb ik meer armslag qua tijd nodig voor andere dingen. Ik ben blij dat ik in deze rol bij heb kunnen dragen aan deze mooie en gezonde Judovereniging. Ik kijk terug op jaren waarin het nodige gebeurd is, zoals een terugloop in ledenaantal naar weer een flinke toename, succesvol georganiseerde IJsselstein-toernooien en jaarlijkse judokampen en (geplande maar wel uitdagende) wisselingen in het bestuur. Heel bijzonder was de laatste periode waarin Covid19 voor beperkingen en uitdagingen heeft gezorgd en nog steeds zorgt. Voor het bestuur flinke uitdagingen maar we hebben gedaan wat er mogelijk, maar ook verstandig, was. Stopzetting van de training (en gelukkig ook tijdelijk de contributie), inventief opstarten van buitentrainingen ‘in de schaduw van de kasteeltoren’ en later konden we met behulp van de lokale korfbalvereniging hun faciliteit gebruiken voor echte judo-buitentrainingen met gebruikmaking van onze nieuwe (gesubsidieerde) buitenmatten. We hebben dus als vereniging ook in deze tijden gedaan wat we konden om toch judo aan onze leden aan te bieden. En met succes en nog steeds met de nodige (ook financiële) stabiliteit en daar ben ik echt trots op! Laten we vooral hopen dat we als maatschappij in 2022 weer meer ruimte kunnen krijgen en weer ‘back to normal’ kunnen gaan!

Het stokje draag ik over aan Marishka Hoogeveen en ik ben ervan overtuigd dat er met haar een hele goede en toegewijde nieuwe voorzitter is gestart! Ze doet dat ook nog eens in een bestuur dat top samenwerkt en goed draait dus daar heb ik alle vertrouwen in. Veel plezier met elkaar, ik ga het zeker missen! Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen de afgelopen jaren, voor de samenwerking en voor alle energie en tijd die alle vrijwilligers in de vereniging steken! Ik heb het al eerder gezegd: zonder die vrijwilligers is er geen vereniging, jullie zijn echt belangrijk! Ik ben overigens niet helemaal ‘van de radar’! Ik ben al gestrikt in de laatste ALV voor de kascommissie 😊 en zodra het weer mag zal ik regelmatig de Poortdijk bezoeken, om wat bij te praten en een ‘theetje te doen’. Maar vooral om nog even te kijken naar de judoka’s die lekker aan het trainen/ontwikkelen en genieten zijn, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om!! Tot gauw dus!

Groeten!

Egbert Hooijsma

Mijn naam is Marishka Hoogeveen, vanaf 18 november ben ik de nieuwe voorzitter van Judo Ryu Rijkse.

Nieuw in de vereniging ben ik niet. In januari 2010, alweer bijna 12 jaar geleden liep ik voor het eerst de judozaal binnen met mijn oudste zoon. Na een half jaar wilde hij toch gaan voetballen en gingen we weer weg. Voetballen was het toch niet en in 2012 kwamen we weer terug naar de judovereniging. Een jaartje later ging zijn broertje (Jayden) ook op judo en nog wat later kwam ook zijn zus bij de vereniging. Mijn oudste zoon en dochter zijn een andere sport gaan doen, maar Jayden zit nog steeds op judo, in februari alweer 9 jaar en hij is niet van plan om te gaan stoppen.

Zelf heb ik vroeger ook een tijdje op judo gezeten, ik ben gekomen tot de oranje band met groene slip. Sporten heb ik altijd graag en veel gedaan en na het VO ben ik dan ook mijn ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) diploma gaan halen. Een paar jaar laten heb ik ook mijn PABO diploma gehaald en ik werk nu alweer bijna 22 jaar in het onderwijs.

Judo vind ik erg leuk, maar wat mij in al die jaren vooral is opgevallen is de fijne sfeer en sportiviteit in de vereniging. De kinderen leren veel meer dan alleen judoën, zoals bijvoorbeeld rekening houden met een ander en omgaan met je verlies.

Al een tijdje maakte ik foto’s voor de website, maar ik vind het leuk om nu meer te gaan betekenen voor de club. Ik heb heel veel zin in het voorzitterschap en hoop het net zo goed te volbrengen als mijn 2 voorgangers.

Helaas mag er op dit moment door Corona geen publiek bij de trainingen aanwezig zijn, maar ik hoop iedereen snel weer gezellig in de zaal te kunnen zien.

Groeten,

Marishka Hoogeveen