Judo Ryu Rijkse

Wedstrijden Culemborg

Op zaterdag 20 maart was het vrijstadtoernooi in een nieuwe locatie in Sporthal Parijsch in Culemborg (excuses voor de late plaatsing van dit verslag). De organisatie moest duidelijk nog wennen aan deze locatie want doordat alle geboortejaren van 1999 t/m 2004 voor 9.00 uur moesten wegen, liep deze weging behoorlijk uit. Het toernooi was sterk bezet en vooral in de tweede groep waren zeer veel wedstrijdjudoka’s op de mat. Het duurde dan ook enige tijd voordat de wedstrijden konden beginnen.


Op mat 2 had Misha Ruijgrok echt zijn dag. Hij was scherp en fanatiek. Daardoor kon hij al zijn partijen met een houdgreep en ippon beëindigen. Dit resulteerde uiteraard in een mooie eerste plek.

Claudia van den Berg begon zoals we van haar gewend zijn fanatiek aan haar partij. Dit leverde in haar eerste partij een mooie score op. Ze had hierna de overhand maar door haar enthousiasme werd ze overgenomen en moest helaas het onderspit delven. De twee volgende partijen besliste ze op de van haar bekende manier: koshi guruma gevolgd door een kesa gatame.

Jaimy Stevens had het in zijn poule erg zwaar. Hij trof vier voor hem bekende tegenstanders waar hij nog nooit tegen gescoord heeft. Helaas liep het deze keer niet anders, maar hij toonde durf en inzet.
Op mat 4 leverde Thijs Hogeveen een puike prestatie. Door zeer gevarieerd te judoën versloeg Thijs al zijn 4 tegenstanders op ippon. Vooral in zijn derde partij verraste hij zijn opponent een zeer slimme ko uchi gari wat een tweede waza ari betekende en dus ippon.

Pepijn Boer moet nog duidelijk wennen aan het fanatieke judoën en zijn inzet was goed maar moet in het begin iets aanvallende judoën zodat zijn tegenstanders het niet van hem overnemen.Door het grondgevecht aan te gaan kwam hij in een houdgreep terecht en verloor die. Iets meer aan je houding denken zodat je tegenstander harder moet werken. De derde partij trof hij het zeker niet tegen een zeer aanvallend en fanatieke judoka.Helaas een vierde plek als gevolg. Toch mooi judo laten zien en met meer geluk met je tegenstanders win je ook.

Björn Petersen had ook een mogelijke dag maar op karakter won hij de tweede partij met een yugo (de eerste partij die hij verloren had vonden wij niet meer terug op de lijst en de mevrouw van jury wist van niets hoe dat kwam ze had de lijst over genomen). Vervolgens kwam Björn hard op zijn ribben terecht en na de wedstrijd naar de E.H.B.O.
Doordat de eerste wedstrijd niet meetelde kon Björn nog tweede worden maar dan moest hij winnen met een waza-ari of ipon hij bewaarde de beste partij voor het laatst en met mooie overnamen wist hij 2 yugo’s te scoren tegen een betere tegenstander die al eerste was en niet achterhaald kon woorden een verlenging was het gevolg waarna zijn tegenstander alsnog won en Björn weer naar de E.H.B.O. nu voor zijn hoofd.

Björn met het ingaan van de partij meer op je verdediging letten niet zomaar op je tegenstander aflopen en meer variatie en tillen dat ging je goed af daar win je zeker mee in de toekomst.

Bonno heeft de opgaande lijn van de afgelopen weken omgezet in een dikke eerst plaats met vier overwinningen drie op ippon en een waza ari goede worpen met een gevolg van een houdgreep enkel zijn derde partij heeft hij goed moeten knokken met zijn tegenstander die geen kans kreeg om de achterstand die hij opliep tegen Bonno in te halen. Ook de laatste werd beslist in een grond gevecht en eindigde in een goede houdgreep.

Met drie eerste plaatsen en een tweede plaats heeft deze groep goed gejudood.

Björn, Pepijn en Jaimy volgende keer meer succes en een betere loting en Jaimy hou vol je kunt wel van je tegenstanders winnen aan je inzet ligt het zeker niet en dat geld voor iedereen vandaag.

Het was leuk om met jullie op de mat te staan en jullie aan te moedigen bedankt namens Addie en Harvey.

Pas in de middag was Patrick v.d. Sluiszen aan de beurt. Met een bijzondere coach deze keer: zijn eigen moeder. En zoals van te voren al gemeld, een betere kon hij niet krijgen. In een poule van 3 judoka’s werd een hele competitie gedraaid. Dit betekende allemaal 2x tegen elkaar. Met grote overmacht won Patrick al zijn partijen met een ippon en pakte een verdiende 1e plaats.

[nggallery id=19]