Judo Ryu Rijkse

Wedstrijden in Lommel en St. Oedenrode 29 oktober 2017

Esmé Scherrenberg 3e plaats 

 

In Lommel de gebruikelijke extreem lange wachttijden. Voor Esmé Scherrenberg betekende dit dat ze haar eerste wedstrijd om half 3 had, na de weging van 10 uur. Pas om half 5 was haar toernooi voorbij, maar wel met een mooi resultaat! Esmé kwam uit in de klasse tot 63kg en tot 15 jaar in een poule met 15 ervaren tegenstandsters.

De eerste partij wint ze met een beenworp en houdgreep eenvoudig tegen een Belgische judoka. De tweede partij was tegen een Nederlandse en die won ze met ippon door een schouderworp op twee knieën. Haar derde partij was tegen de nr. 3 van het NK 2017 en dus een “oude” bekende. Dit werd een ware uitputtingsslag. Na maar liefst 7 minuten judoën wordt deze uiteindelijk door Esmé gewonnen doordat de ander een shido kreeg. Vrij snel daarna moest Esmé de mat weer op om te strijden in de halve finale. De vermoeidheid was echter nog te groot en dus verder in de verliezersronde. Hier komt ze tegen een TJU-maatje en deze wint Esmé met overmacht door een prachtige beenworp. Hiermee pakt ze heel knap een 3e plaats op dit zware internationale toernooi.

Ook Justin van Veen en Rowen Soetowidjojo zijn van de partij in Lommel. Justin wint zijn eerste partij omdat de tegenstander niet op komt dagen. Daarna tegen een sterke Zwitserse jongen verlies met 2x een houdgreep (wel weer knap er uit gekomen) en een paar scores. In de 3e ronde een bekende Belgische tegenstander, wat een spannende partij opleverde. Voor beide lagen er kansen, maar uiteindelijk scoort de tegenstander en ligt Justin zonder verdere herkansing uit het toernooi.

Rowen moet het nog altijd rustig aan doen vanwege een elleboogblessure en kon deze keer niet tot scoren komen. Na 2 ronden was het toernooi voorbij, maar aansluitend ging hij net als Esmé de 3-daagse trainingsstage in om verder te oefenen.

Op dezelfde dag zijn Max van Burgel, Robbe Stout en Amber Galesloot aan het werk in St. Oedenrode. Ook een groot, maar dan nationaal toernooi waar flink gestreden moet worden om de prijzen. Robbe komt niet in zijn spel, mede door een pijnlijke elleboog. Max weet zijn 2e partij netjes te winnen en lijkt ver te kunnen komen in de herkansingsronde want hij komt in de 3e partij met 3 waza-ari’s voor te staan. Helaas rolt hij net voor tijd in een houdgreep en is zijn toernooi toch ten einde. Amber heeft in verhouding tot haar tegenstandsters nog niet zoveel wedstrijdervaring en kwam moeilijk in de aanval modus. Ze speelt 3 prima partijen en neemt deze weer als oefenstof mee voor volgende toernooien.

Stagiaire Joris Hoedeman weet in de leeftijdsklasse tot 21 jaar ook op het podium te komen van Lommel. Hij pakt brons.