Judo Ryu Rijkse

Wedstrijdverslag Odijk-toernooi


In de eerste groep waren er maar liefst vier 1e plaatsen, drie maal een 2e en één maal een 3e plaats. Niemand van onze club viel buiten de prijzen in de leeftijdscategorie 2002, 2001 en 2000. Claudia v.d. Berg vocht als een leeuw; ze liet niemand langszij komen en pakte een prachtige 1e plaats. Ook Melanie v. Hattem was oersterk op de mat en dwong haar opponenten steeds in het nauw. Diemas v.d. Horst heeft al flink wat wedstrijdervaring, gaf zijn tegenstander geen ruimte en scoorde goed. Matthijs v.d. Poel is nog niet zo ervaren, maar won met groot overwicht al zijn partijen met een ippon. Julian Scheper volgde Matthijs in dezelfde poule direct op, met een mooie en verdiende 2e plaats. Ook Jayden de Bruyn was sterk van de partij. Slecht één keer was zijn tegenstander hem te snel af; de rest won hij met ippon. Demi v. Dam begint haar draai al aardig te vinden in het wedstrijdjudo. Nog maar enkele keren meegedaan laat ze een sterke indruk achter op de wedstrijdmat. Demi won vier partijen met ippon en werd 2e. Jaimy Stevens had het wat moeilijk deze keer en liet in de laatste partij de moed een beetje zakken. Toch pakte hij een mooie 3e plaats.

In de volgende leeftijdsgroep waren Joep v. Klaveren en Asim Muhammad oppermachtig in hun poule. Mooie worpen en een uitstekende inzet brachten Joep en Asim op een verdiende 1e plaats. Nieuwelingen Hidde Tuinman en Milan Spallink betraden de wedstrijdmat ogenschijnlijk zonder zenuwen. Heel geconcentreerd maakten ze allebei mooie technieken en scoorden flink. Zowel Hidde, als Milan gingen naar huis met een zeer verassende 2e prijs. Tessa Steemers had al lang geen wedstrijden gemaakt en trof pittige tegenstanders. Met een prima inzet pakte ze toch nog een 3e plaats. Bjorn Petersen begon steeds erg sterk in zijn partijen, maar kon zijn voorsprong tot twee keer toe niet behouden. Met een ippon in de laatste partij werd Bjorn 3e. Misha Ruijgrok had een week eerder een uitstekende prestatie neergezet in Culemborg. Deze keer lukte dat wat minder en viel hij helaas buiten de prijzen.
 
In de groep geboren in 1999 had Joris Hoedeman niet zijn dag. Duidelijk nog verzwakt door een fikse griep kon Joris het deze keer niet bolwerken. Maar een volgende keer moeten zijn tegenstanders weer uitkijken! Ook Pepijn Boer had het zwaar tussen veel ervarener wedstrijdjudoka’s. Pepijn deed goed zijn best, maar kon geen prijs bemachtigen. Rutger Knol heeft al heel wat gevechten geleverd, maar stak deze keer met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit. Hij pakte een 1e plaats met louter ippons.
 
In de middag gold iets dergelijks voor Patrick v.d. Sluiszen. Patrick was erg geconcentreerd en wilde geen enkele kans missen. Zelfs na een achterstand zag je dat hij de strijd zou gaan winnen. Uiteindelijk deed hij dat ook met allemaal prachtige ippons. Een mooi resultaat voor Patrick die de vorige dag ook als op het DK -15 jaar goed gejudood had.
 
Quido Smits begon met een prima inzet, maar toch 2 verliespartijen. In zijn 3e partij pakte hij de aanwijzingen vanaf de kant erg goed op en scoorde twee keer met een prachtige schouderworp: ippon-seoi-nage. Zijn tegenstander ging finaal over Quido’s rug en daarmee pakte Quido een verdiende 3e plaats.
 
In de laatste groep met overwegend de judoka’s vanaf 12 jaar, waren door onze club twee onervaren judoka’s aangemeld: Dion Stellard en Jeroen Boon. In deze oudere leeftijdscategorie is het geen sinecure om als witte bander de mat te betreden tegen hoge banders. De 16-jarige Jeroen stond uitsluitend tegen bruine banders met zeer veel wedstrijdervaring. Jeoren toonde zich een uitstekend sportman. Hij vocht voor wat hij waard was, maar kon geen winstpartij pakken. Ook de 13-jarige Dion had het zwaar. Gaande in het toernooi werd hij wel steeds sterker, maar helaas ook geen overwinning voor hem. Beide judoka’s hebben echter wel een uitstekende prestatie neergezet door gewoon mee te doen in zo’n zwaar deelnemersveld.
 
Yentel Rison had een dag eerder een 3e plaats veroverd op het DK -15 jaar, maar was ook nu gewoon weer van de partij. Met prima wedstrijden veroverde ze een 2e plaats. Koen v.d. IJssel presteert steeds beter op toernooien. Hij laat geen onnodige ruimte meer aan zijn tegenstander en toont een prima inzet. Hij was er zelf niet altijd tevreden over, maar de sportieve Koen pakte toch een zeer verdienstelijke 3e plaats. Indira Nagesar begon erg sterk met zijn toernooi. Helaas rolde hij na 2 mooie ippons van hemzelf, de 3e partij in een schouderworp en belandde de 4e partij in een verwurging. Indira werd hiermee 3e. Oranje bander Charles Verheyen was zeer gedreven. Aanvankelijk gebruikte hij nog wat vage technieken om zijn doel te verwezenlijken, maar de aansporing vanaf de kant om nu toch eens echte worpen te gaan maken brachten waren niet voor dovemansoren. Charles maakte vervolgens de ene prachtige schouderworp na de andere. In een pittig deelnemersveld won hij zo 3 partijen en behaalde heel verdiend de 3e plaats.
[nggallery id=21]