Judo Ryu Rijkse

Welpen & Pupillen teams 3e in Culemborg

Afgelopen zaterdag werden in Culemborg de jaarlijkse teamwedstrijden gehouden voor welpen (tot 10 jaar) en pupillen (tot 12 jaar). Het toernooi was dit jaar bijzonder sterk bezet met 9 welpen- en 10 pupillenteams van verenigingen uit de verre omtrek van Utrecht.

Zowel ons welpen- als pupilleteam bereikten een prachtige 3e plaats. Een bijzonder mooi resultaat door een geweldige instelling van onze judoka’s, de juiste teamspirit en een warme steun van het familiefront. En uiteraard met de goede aanwijzingen van de coaches Peter v. Klaveren, Rob Hoedeman, Jaco Knol, Harvey Hiralal en Remco Tuinman.

In ons pupillenteam werd gestreden door: Misha Ruijgrok, Bonno Verschuure, Asim Muhammad, Joep v. Klaveren, Joris Hoedeman, Rutger knol, Bjorn Petersen, Valentijn As en Cynthia de Keijzer. Voor Valentijn was het één van zijn eerste toernooitjes en dus best moeilijk om de benodigde punten binnen te halen. Dit deed hij echter bijzonder goed. In de 1e partij tegen Duurstede scoorde hij zelfs
het beslissende punt. Top Valentijn! Cynthia is geen echte wedstrijdfan, maar stelde zich opnieuw ten dienste van onze club om het
team compleet te maken. Als laatste in de rij, pakte ze tot vier keer toe de winst met een uitstekende vechtlust. Dankjewel Cynthia!
In de lichtste klasse kwam Misha uit. Zijn strijd was al wat eerder begonnen om paar ons van zijn gewicht af te werken en dat had hij prima gedaan. Met een paar sterke partijen trok ook Misha het team naar de winst. Goed gedaan Misha! Bonno liet zich zijn 1e partij tegen Duurstede verassen (tegen een bijzonder ervaren tegenstander), maar revancheerde zich later uitstekend met geconcentreerde partijen. Zelfs in de kruisfinale tegen Hoogland scoorde Bonno met ippon. Heel goed Bonno! Asim stond reserve voor Bonno, maar als echte teamspeler gaf Bonno Asim de ruimte. En deze gebruikte Asim uitstekende door zijn beide partijen solide te winnen. Goed gedaan Asim!
Joep draaide goed. Hij won met zijn alom bekende vechtlust 3 wedstrijden met ippon en is een bijzonder stabiele factor voor het team Op Joep kun je bouwen! Joris deelde de partijen met Joep en wist ze beide met ippon te winnen. De eerste keer met een
prachtige beenhaak. En nu verder Joris! Rutger was vanwege zijn stabiele houding verkozen om een gewichtsklasse hoger te strijden. Met zijn
38kg deed Rutger het uitstekend in de klasse tot 42 kg. Slechts 1 tegenstander van Tomoda was hem iets te vlug af en de rest won Rutger met ippon. Mooie teambijdrage Rutger!

Ook Bjorn had de eer om een klasse hoger aan te treden. Dit deed Bjorn ontzettend goed, want hij won van de zes partijen er maar liefst vijf! In de allerlaatste partij om de 3e plaats wist Bjorn ondanks grote vermoeidheid zijn voorsprong te behouden, waarmee het team definitief de 3e plaats binnenhaalde. Klasse Bjorn!

De 1e partij van het pupillenteam tegen Wijk bij Duurstede werd met 4-3 gewonnen. Na een achterstand van 0-2 wonnen Joep, Rutger (geen tegenstander) en Bjorn heel mooi. Vervolgens kwam Valentijn die verraste met aanvallend judo, waardoor de partij binnen werd gehaald. Tegen Anton Geesink uit Culemborg werd vrij gemakkelijk met 6-1 gewonnen. In de 3e ronde waren het Bonno, Joep en Bjorn die de punten binnenhaalden tegen Tomoda uit Nijmegen. Cynthia had geen tegenstander en daarmee werd het 4-3. Tegen sportschool Rebel uit Nijkerk won iedereen zijn partij en werd het 7-0. Dit betekende een plaats in de kruisfinale tegen Hoogland. Hoogland was echter
een maatje te groot. Bonno en Rutger scoorden nog wel ippon, maar dat was te weinig voor de totale winst.

Dus werd het wachten op de partij om de 3e plaats. De welpen waren eerst aan de beurt en pakten de 3e plaats; Geïnspireerd gingen ook de pupillen de strijd opnieuw aan met Tomoda. Gelukkig was iedere judoka ervan doordrongen dat de eerdere winst geen garantie was en werd er opnieuw geconcentreerd gewerkt. Nadat Rutger een aanvankelijke voorsprong moest afgeven, was het opnieuw Bjorn die de beslissende partij afwerkte. Zeer vermoeid sleepte hij zich er doorheen. Bjorn gaf gelukkig zijn yugho-voorsprong niet uit handen en zo was er de verdiende 3e plaats voor het pupillenteam.

Einduitslag:
1e Yotosama – Zoetermeer
2e Hoogland – Amersfoort
3e Judo Ryu Rijkse

[nggallery id=29]

In ons welpenteam werd gestreden door: Damian Baljet, Melanie v. Hattem, Jaimy Stevens, Hidde Tuinman, Diemas v.d Horst, Max v. Burgel, Claudia v.d. berg, Matthijs v.d. Poel en Julian Scheper.

De nog maar net 7-jarige Damian had nog geen judotoernooi gedraaid. Zijn werk begon al in de herfstvakantie door snoep en dergelijke te vervangen door gezonde hapjes. Damian haalde hiermee een paar ons van zijn gewicht af en toonde hier een goede mentaliteit mee. Met veel plezier ging hij de mat op en wist in 2 partijen met mooie worpen te scoren. Hij kon zijn voorsprong niet vasthouden, maar was een belangrijke aanvulling voor ons team. Goed gedaan Damian! Melanie is een ervaren wedstrijdjudoka en ook zij moest op haar gewicht letten. Heel knap want zij moest er toch wel wat meer voor laten liggen. Haar eerste 2 partijen begonnen wat stroef, maar daarna won Melanie al haar partijen met een ippon. Een mooi resultaat Melanie! Jaimy werkte hard in zijn klasse. Had een paar mooie aanvallen, maar kon niet steeds tot scoren komen. Als een goede sportman liet hij ook de ruimte voor reserve Hidde. Sportief Jaimy!

Hidde heeft nog vrijwel een wedstrijdervaring en ging dan ook mee als reserve. Nadat hij de gehele middag braaf zijn energie naast de mat besteedde, kreeg hij toch de kans om in de strijd om de 3e plaats te laten zien wat hij waard is. En dat deed hij met verve! Hij liet zich niet van de wijs brengen door het gejoel om hem heen. Geconcentreerd ging hij aan het werk tot hij ippon kon scoren. Toppie Hidde! Diemas was zijn eerste partij nog niet helemaal geconcentreerd en dat overkomt hem wel vaker. Na deze verliespartij liet hij zich gelukkig van zijn ervaren kant zien en scoorde hij uitstekend voor het team. Goed gedaan Diemas!

Max maakte misschien wel het moeilijkste toernooi van allemaal mee. Als reserve van Diemas hoefde hij niet in actie te komen. Maar Max maalde er niet om, had veel plezier in de dingen die om hem heen gebeurden en weet nu wat een teamwedstrijd is. Een echter teamspeler is hij hiermee dus al en een volgende keer hopen we dat Max in actie kan komen voor onze club. Claudia had ook goed gelet op haar gewicht, ondanks de vakantie waarin er vaak toch wat extra’s is. Zij heeft een goede instelling en dat was ook op de mat goed zichtbaar. Met aanvallend judo ging ze er iedere partij weer voor. De ene keer leverde het meer op dan de andere keer, maar ook zij pakte de
benodigde punten voor het team. Sterk toernooi Claudia! Net als Bjorn bij de pupillen, was Matthijs voor de welpen de rots in de branding. Heel overtuigend won hij vijf van zijn zes partijen met ippon. Met een duidelijke focus was hij zelf ook heel overtuigd van
zijn zaak. Heel knap Matthijs!

Julian is nog maar pas bij de wedstrijdploeg, maar groeit enorm in zijn prestatie. Hij kon niet alle partijen op zijn naam zetten, maar werkte er hard voor en won heel mooi 2 partijen. Heel goed Julian!

Het welpenteam startte met een fikse nederlaag tegen het sterke Sportaccent uit Ypenburg. Alleen Matthijs v.d. Poel en Julian Scheper wisten een overwinning te boeken. Maar de volgende partij tegen Anton Geesink uit Culemborg verliep goed met een 5-2 zege. In de strijd tegen Duurstede pakten Melanie, Jaimy, Diemas en Matthijs de ippon-zege wat 4-3 opleverde. Tegen Sport & Bewegen uit Vianen wonnen Malanie, Diemas, Claudia, Matthijs (geen tegenstander) en Julian waardoor het 5-2 werd. Met deze overwinning werd de kruisfinale bereikt, waar we aan moesten treden tegen Bushi uit Arnhem. Hierin begon Damian heel sterk met een waza-ari score. Helaas belandde hij in een
houdgreep waarna de partij toch nog verloren werd. Melanie won nog heel goed haar partij, maar daarna lukt ehet niemand meer. Door de 1-6 nederlaag werd ons team verwezen naar de kleine finale om de 3e plaats.

Tegen Hoogland werd hard gewerkt voor de punten. Claudia ging zelfs door na een forse bloedneus en reservespeler Hidde Tuinman volbracht zijn opdracht met verve door met ippon te winnen. Ook Diemas liet het team niet in de steek en opnieuw kon Matthijs bij een 3-2 stand de strijd in ons voordeel beslissen. Dit deed hij met overtuiging waarna de winst binnen was.

Einduitslag:
1e Bushi – Anrhem
2e Sportaccent – Ypenburg
3e Judo Ryu Rijkse

Met chips van Bianca en Ivy en een drankje van de club was het feest in het Ryu Rijkse kamp. Als enige club hadden we 2 prijzen te pakken en dat was een prachtig resultaat.

Irma