Judo Ryu Rijkse

Wijk Bij Duurstede toernooi tot 15 jaar 14 februari

Wijk bij Duurstede toernooi tot 15 jaar op 14 februari 2015
Uitslagen:
1e plaats: Femke Hooijsma
2e plaats: Justin van Veen, Esmé Scherrenberg, Renske van de Wint
3e plaats: Ruben de Boer,  Jeffrey Moers, Josefien Poos
In de ochtend waren de jongsten aan de beurt.
Ruben de Boer wist met gecontroleerd judo twee wedstrijden te winnen. Dat bleek genoeg voor een mooie bronzen medaille.
Jeffrey Moers knokte zich stevig door zijn poule en wist zo de derde plaats te bemachtigen.
Renske van de Wint moest in een sterk deelnemersveld alleen in de uiteindelijke winnaar haar meerdere erkennen. Ze mocht terecht de zilveren plak in ontvangst nemen.
Melle Tuinman liet leuk judo zien. Hij won één partij met een mooie overname. Dat bleek in de poule van 5 niet genoeg voor podium plaats.
Ruben de Vries ging iedere wedstrijd beter judoën en paste mooie technieken toe. Helaas net geen medaille.
Brighten Voogt deed uitstekend zijn best tussen allemaal groene banders Hij liet mooie technieken zien en wist een wedstrijd knapte winnen. Nog geen podiumplaats, maar dat is een kwestie van ervaring.
Femke Hooijsma wint alle 4 wedstrijden met ippon. De eerste tegen een meisje die verkeerd is ingedeeld. Daarna echter het echte werk met 3 stevige tegenstandsters. Femke wint deze echter allemaal door prima worpen en een houdgreep in de laatste partij.
In de middag de categorie tot 15 jaar, wat voor de jongsten pittig was. 
Gido Steemers zat ongunstig in een nieuwe gewichtsklasse en kon niet tot scoren komen.
Esmé Scherrenberg begint voortvarend met 2 winstpartijen door houdgreep. In de 3e partij moet ze meer aan de bak, maar wint netjes met yugho. De laatste partij is bepalend voor de 1e/2e plaats en wordt een lang gevecht. Na 7 minuten n de golden score houdt een shido Esmé net van de 1e plaats af.
Josefien Poos start goed met aanvallend judo. Na toch een verliespartij is de tweede partij erg spannend met een gelijkstand yugho en shido. Vlak voor het einde scoort Josefien echter knap met nog een yugho en wint. De laatste partij begint met voorsprong, maar belandt ze helaas in een houdgreep. Een verdiende 3e plaats.