Judo Ryu Rijkse

Wijks open 14 feb. 2010

 

1e plaats 2e plaats 3e plaats
Melanie v Hattem Joris Hoedeman
Joep van Klaveren
Rutger Knol

 

Melanie en Jamie begonnen in de eerste groep. Melanie stond in een poule met 5 meiden sterk te judoën en was erg geconcentreerd. Vooral in de ne-waza situaties was ze erg sterk. Twee partijen wist ze te beslissen met de houdgreep kesa-gatame, de andere twee door sterke worpen. Voor Jamie zat het helaas niet mee. Hij had in zijn eerste partij erg veel last van spierpijn, waardoor hij deze niet kon afmaken. In overleg met hem en zijn vader, hebben we toen besloten dat hij zich terug zou trekken. Maar hopelijk volgende keer beter.

 


Daarna was het de beurt aan Diemas van der Horst. In een sterke poule liet hij zich helaas een aantal keer verrassen door overnames, waarna hij in het grondgevecht zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstanders. Het was duidelijk dat Diemas zijn dag niet had, want ondanks zijn harde werken, wist hij er niet in te slagen zijn tegenstanders te verslaan.

 

In de volgende groep kwamen Joep van Klaveren en Asim Muhammad in actie. Ondanks zijn sterke tegenstanders, wist Joep elke keer weer overtuigend te winnen, waarbij ippon-seoi-nage zijn grote wapen bleek. Met geconcentreerd judo en sterke combinaties won hij al zijn partijen met ippon, waarna hij als eerste het podium mocht bestijgen.
Asim liet heel gevarieerd judo zien met veel mooie combinaties en overnames. Dit leverde hem twee winstpartijen op. Helaas wist hij de andere twee partijen niet te winnen en door het onderlinge resultaat werd hij uiteindelijk 4e.
Björn was ingedeeld in een zware poule van 6 judoka’s met oranje banders en zelfs een blauwe bander. De eerste partij moest hij nog inkomen en werd hij door gebrek aan initiatief verslagen. Hij liet zien dat hij hier goed van geleerd had want de volgende 4 partijen had hij goede pakking en balansverstoring. Hij verloor van 2 goede wedstrijdjudoka’s, maar door zijn initiatief won hij de andere 2 waaronder de blauwe bander. Hiermee werd hij vierde. Als hij dit gevoel meeneemt naar het volgende toernooi was dit een prima toernooiervaring.

 

In de laatste ronde zaten Rutger, Bonno en Joris. Bonno zat in een zware poule. Hij deed het staande goed maar kwam drie keer in een houdgreep, waar hij niet meer uit kwam en erg van baalde. Blijf je richten op de dingen die je goed kan, volgende keer beter. Rutger deed het prima door bekeken zijn kansen te pakken. Met 4 winstpartijen werd hij eerste. Joris pakte 2 winstpartijen door goed benutten van kansen en verloor helaas van de nummer 1 door een onachtzaamheid op een afwachtend moment. Hij werd hier tweede mee.