Judo Ryu Rijkse

Zuidland toernooi en Lommel weekend 13-14 april

1e prijs Esmé Scherrenberg (Lommel), Max van Burgel (Zuidland)

3e prijs Robbe Stout (Zuidland)

Op zaterdagochtend kwamen Ruben de Boer en Thomas Boskeljon op de mat in Zuidland. Beide hard gewerkt en vooral leren incasseren. Max van Burgel en Robbe Stout kwamen in de middag aan de beurt. Max start zijn partij in een poule met 6 deelnemers met ippon-winst. Door een eerste vrijloting in het dubbele eliminatie systeem, komt hij daarna direct in de finale waar hij zijn tegenstander uitlokt om te reageren op o-uchi-gari. Met een snelle tani-otoshi overname scoort max ippon en is eerste. Robbe start ook met een overwinning (waza-ari) in een poule van 5 deelnemers. De 2e partij moet Robbe zich er met een pijnlijke schouder doorheen vechten, maar scoort hij knap een ippon. Zijn 3e partij wordt de overname die hij maakt toegekend aan de tegenstander en in zijn 4e partij kan hij een houdgreep door zijn schouder niet blijvend controleren. Een mooie 3e plaats voor Robbe.

Op zondag kwam Esmé Scherrenberg vroeg in de ochtend aan in Lommel (België), voorbereid op de gebruikelijk lange wachttijden bij onze zuiderburen…….. hierin werden we ‘gelukkig’ niet teleurgesteld…….

Na een vrijloting komt Esmé als eerste uit tegen een bekende judoka (strijd derde plek NK maart). Deze won ze vrij eenvoudig met een ippon o-uchi gevolgd door een ijzersterke houdgreep. De partij hierop volgend werd ook eenvoudig gewonnen met een ippon. De 3e partij was tegen een verrassend goede judoka, die niemand van het gebruikelijk topgroepje kende, maar wel al twee NK gangers had verslagen. Vol gas dus voor Esmé, maar ze wint op de grond met een goede kanteltechniek gevolgd door een houdgreep. In de finale tegen een judoka van Theo Meijer Sport uit Leusden, tevens trainingsmaatje op de RTC-training. Meestal belanden de dames tegen elkaar in een goldon score strijd, maar nu werd de partij eenvoudig gewonnen door Esmé. Mooi resultaat in een poule van 19 judoka’s op een groot internationaal podium. Op naar het volgende toernooi in Roemenië!