Judo Ryu Rijkse

Zwarte band voor Esmé Scherrenberg

Clubgenoot Esmé Scherrenberg ontvangt haar zwarte band (1e dan) bij Judo Ryu Rijkse in de Poortdijk

Na prachtige overwinningen op het Nederlands Kampioenschap judo tot 18 jaar, weet de 16-jarige Esmé Scherrenberg in een spannende finale met een achterwaartse offerworp (tani-otoshi) de titel in de wacht te slepen. Dit levert haar niet alleen kwalificatie op voor diverse Europacup wedstrijden en die voor het Europese Kampioenschap, maar ook recht op de 1e dangraad (zwarte band). Gebruikelijk wordt deze vervolgens uitgereikt op de volgende examendag, georganiseerd door de dangradencommissie in Ede of Wijk bij Duurstede.

Helaas gingen niet alleen alle (internationale) wedstrijden, maar ook de danexamens niet door en dus geen zwarte band uitreiking voor Esmé. Heel zuur voor deze topjudoka, maar afgelopen zaterdag was er dan toch een lichtpuntje in de Poortdijk. Esmé kreeg van 7e dan houder Joop Mackaay en 5e dan houder Henny Stomphorst namens de dangradencommissie alsnog haar zwarte band uitgereikt.

Ze werd verrast tijdens de wisseling van de seniorenles en jeugdles 10 t/m 13-jarigen van Judo Ryu Rijkse, waar Esmé nu ook stage loopt. Helaas mocht er geen publiek aanwezig zijn, maar het applaus van de jeugdleden, judomaatjes en IJsselsteinse judoleraren was oorverdovend.