Judo Ryu Rijkse

Districtskampioenschappen -10 en -12 2 april 2016

Districtskampioenschappen Midden-Nederland tot 10 en 12 jaar
Op zaterdag 2 april zijn in Ede de Kampioenschappen van district Midden-Nederland gehouden in Ede. In de ochtend mochten in de klasse tot 24 kg Jayden Hoogeveen en Tijn Buijen van Weelderen het spits afbijten. De judoka’s konden als eerst gaan knokken voor wat ze waard zijn. Na enige organisatorische vertraging waren de poule’s bekend. Jayden en Tijn zaten samen in een poule van 15 man. Niet geïntimideerd door de grootte van de poule begonnen de twee judoka’s aan hun wedstrijden.
Jayden begon zijn 1e partij sterk. Met een hoog tempo probeerde hij verschillende worpen. Toen de tijd om was had Jayden er alles aan gedaan om te winnen. De scheidsrechters zagen dit ook en hij won dus de eerste partij op beslissing van de scheidsrechters.
Ook Tijn’s 1e partij ging vanaf het begin af aan goed. Hij opende sterk met een goede pakking. Door deze sterke pakking wist Tijn een Waza-ari te scoren. Dit punt bleek uiteindelijk ook het winnende punt te zijn en Tijn won zijn 1e partij.
De 2e partij was voor de beide heren lastig. Zo stond er nog geen score op het bord van Jayden’s partij. Echter doordat Jayden de volle 100% bleef geven wist hij uiteindelijk een verpletterende beenworp te maken en de partij te winnen met ippon.
Tijn’s partij begon met 2 Yuko’s tegen. Hier liet hij het natuurlijk niet bij zitten. Zo zag je Tijn steeds meer grip op zijn tegenstander krijgen. De tegenstander had geen antwoord voor Tijn’s sterke pakking en stuurwerk en kreeg 3 Shido’s. Met 3 Shido’s stond er nog geen score op het bord vóór Tijn. Gelukkig maakte Tijn in de laatste secondes een mooie worp gevolgd door een houdgreep. Tijn won de partij met een ippon.
Toen kwam het moment waar ik als coach al een beetje bang voor was. De twee heren waren allebei doorgedrongen tot de finale. In deze spannende finale gaven de beide heren alles wat ze in huis hadden. Scores vlogen heen en weer. Het werd een spannende, mooie en vooral sportieve finale waarin Tijn de winst wist te pakken.
Tijn en Jayden zijn eerste en tweede geworden op het Districts-Kampioenschap -10jaar. Een resultaat waar beide heren en wij als club trots op mogen zijn!
Na zo’n super ochtend was het dan ook meer dan gepast om een super middag te hebben. Amber Galesloot was de enige judoka die in het tweede blok in de leeftijdsklasse tot 12 jaar op de mat stond. Na bij haar weging 400 gram te zwaar te zijn moest ze van poule omwisselen naar een zwaardere gewichtsklasse.
Desalniettemin is Amber ongestoord begonnen aan haar wedstrijden in de klasse tot 48kg. Ze zat in een poule van drie. Na lang wachten begon voor haar de 1e partij. In deze partij stond Amber alert en gecontroleerd te judoën. Zo wist zij een beenworp over te nemen en daarmee een Waza-ari te scoren. Deze score bracht haar de overwinning in deze partij.
Na weer enig wachten mocht Amber eindelijk beginnen aan haar 2e en tevens laatste partij. Deze partij was ongelofelijk spannend. Er werden geen score’s gemaakt door beide Judoka’s. Wel was overduidelijk dat Amber een veel actievere houding had, beter stuurden en vaker tot scoringskans kwam. Door het overtuigende stuurwerk dat Amber liet zien kon de tegenstander niet anders dan tegenhouden. Voor deze inactieve houding kreeg Amber’s tegenstander uiteindelijk ook een strafje en dus had de tegenstander verloren.
Amber bleef niet achter bij de heren en super staan judoën. Ze is eerste geworden op het Districts-Kampioenschap. Wederom een super prestatie waar wij apetrots op mogen zijn!
Coach Thimon van Gestel
20160402_11535520160402_11551220160402_11562520160402_153532(0)DSC02895DSC02896DSC02897Tijn en jayden op het podium (1)