Judo Ryu Rijkse

Districtstoernooi Ede

Op zaterdag 21 mei werd het district- toernooi voor judoka’s in de leeftijdsgroep – 10 en – 12 jaar gehouden in sporthal ‘t Riet te Ede.
Aan het districtstoernooi mogen alle judoka’s van de leeftijd -12 meedoen, die in het bezit zijn van de gele band of hoger en lid zijn van de JBN. In de eerste groep kwamen namens Judo Ryu Rijkse Milan Spallink en Jaimy Stevens de mat op.

Milan Spallink mocht het proberen in de goed bezette gewichtsklasse -27 kg. Dit bleek toch een tikje te zwaar te zijn voor Milan. Ondanks het goede pakkingsgevecht kwam Milan tegen elk van zijn vier tegenstanders in de problemen. Een kwestie van kracht, want hij delfde iedere keer het onderspit in het grondgevecht en verloor op houdgreep. Jammer dat hij de moed een beetje liet zakken, maar het is zeker een leerzame ervaring geweest en Milan kan nog even vooruit in deze gewichtsklasse.

Jaimy Stevens trad aan in de klasse -30 kg. Aanvankelijk met nog 19 andere judoka’s maar door een strenge weging beleven er nog 16 judoka’s over die over 4 poules verdeeld werden. Jaimy begon het toernooi sterk met een Waza-ari na een osoto makikomi. Hierna scoorde hij nog twee yuko’s om de partij mooi te beëindigen met een ippon na een o soto gari. Zijn tweede partij besliste hij binnen 9 seconden op ippon na een snel uitgevoerde uchi-mata. In zijn laatste partij kwam hij uit tegen een oudere judoka van JV Duurstede waartegen hij nog nooit gescoord heeft. Na een vermoeiend grondgevecht zonder score was Jaimy een beetje vermoeid en had er een pijnlijke schouder aan overgehouden. Dit wist zijn tegenstander slim uit te buiten door een snelle ippon seoi nage in te zetten. Het eindresultaat was wel een verdiende zilveren medaille in een sterk deelnemersveld.

[nggallery id=36]
Dimas bleek na vele wegingen te zwaar te zijn voor de -30kg en werd hierdoor verplaats naar de zwaardere -34kg klasse… Hierdoor leek het DT -12 een kansloze missie ECHTER…. Dimas stelde zich sterk op en heeft na enkele motiverende woorden van de coach erg goed judo laten zien. De 1e en 2e partij werden glansrijk gewonnen met een ippon. Helaas werden de 3e en 4e partij verloren. Omdat in de poule 3 kinderen eenzelfde puntenscore hadden moesten er beslissingswedstrijden gevochten worden….. Wederom wist Dimas te verrassen en won hij deze partij met een mooie ippon…. Een mooie en verdiende 3e plaats en een bronzen medaille voor Dimas….
Joep mocht uitkomen in de -38 kg klasse…. Bij aanvang van het toernooi bleken enkele tegenstanders niet op te zijn komen dagen…. 3 poulewissels verder kon er dan toch gestart worden…. Ondanks het wachten en de onzekerheid wist Joep in de eerste partijen te i(m)ponneren…. De 3e partij moest Joep tegen de latere nr 1 en werd jammerlijk verloren. Gelukkig hervond Joep zich in de 4e partij en wist hij deze partij met een mooie ippon af te sluiten…. Een mooie 2e plaats en een zilveren medaille voor Joep…