Judo Ryu Rijkse

DK Ede 21 februari 2015

Drie judoka’s van Judo Ryu Rijkse plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap
In Ede zijn op zaterdag 21 februari de Districtskampioenschappen gehouden voor judoka’s tot 15 jaar. Voor Judo Ryu Rijkse kwamen 5 deelnemers de mat op. Maar liefst 3 van hen weten een podiumplaats te pakken en zich daarmee te plaatsen voor het Nederlandse Kampioenschap dat op 7 maart in Eindhoven plaatsvindt.
Esmé Scherrenberg verloor haar eerste partij, maar won de tweede op ippon. In de kleine finale bleef het spannend tot het einde, totdat Esmee de wedstrijd met een schitterende overname beëindigde. Derde plaats en kwalificatie voor het NK, voor Esmé die als 11-jarige voor het eerst in deze leeftijdsklasse meedoet.
De 14-jarige Matthijs van der Poel verloor eveneens zijn eerste partij op een beetje ongelukkige wijze. Maar dat wakkerde hem goed aan want daarna scoorde hij fantastisch. Na twee winstpartijen kwam hij wederom uit tegen zijn tegenstander uit de eerste partij. Ditmaal was Matthijs de sterkere met ippon, en pakte daarmee de derde plaats en kwalificatie voor het NK.
De 12-jarige Josefien Poos wist haar eerste partij te winnen op beslissing. De tweede partij was pittiger, ze landde op haar rug. Toch was dit genoeg voor een tweede plaats en kwalificatie voor het NK.
Diemas van der Horst won zijn eerste partij op wazari, maar wist zijn volgende partijen niet met winst te beëindigen. Hij liet wel degelijk en gecontroleerd judo zien. Vijfde plaats en hiermee helaas net buiten de kwalificatie.
Justin van Veen verweerde zich kranig, maar kwam nog wat tekort in zijn eerste DK- 15. Wel uitstekend gedaan en voor volgend jaar ongetwijfeld weer meer geleerd.

Comments
  • After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

  • can you take viagra if you have diabetes fertomid salbutamol via inyectable CertiChem and PlastiPure, both founded by neuroscientist George Bittner of the University of Texas, published a paper in 2011 in the journal Environmental Health Perspectives EHP reporting that many non- BPA plastics such as Tritan have estrogenic activity, especially after being exposed to sunlight or washed with detergent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *