Judo Ryu Rijkse

instaptoernooi 16 januari 2016

Hierbij het toernooiverslag van het intstaptoernooi.

In het eerste blok deed Teun van Echteld voor het eerst mee. Na zijn eerste twee wedstrijden te hebben verloren met ipon stond hij in zijn derde wedstrijd stevig te judoën waardoor hij zijn hele partij vol maakte. Esra de Boer wist doordat ze twee wedstrijden won met ipon haar 100 punten oorkonde te behalen. Ook Roan Klazema had voldoende aan een op beslissing gewonnen partij voldoende voor zijn 100 punten oorkonde. Nynke Kampen won een wedstrijd door na een mooie heupworp gevolgd door een goede houdgreep een ipon te scoren.
Foortje van Burghel had dit instaptoernooi iets meer moeite met haar tegenstanders maar wist met twee gewonnen wedstrijden wel haar 50 punten oorkonde te behalen. Mark Dijkhuizen liet zien dat hij dit toernooi al weer wat meer ervaring had maar wist helaas nog geen partijen in zijn voordeel te beslechten. Lara Kempees won de ene partij na de andere met ipon en wist met dit toernooi maar liefst 50 punten te behalen waardoor ze haar 150 punten oorkonde bemachtigde. Timo Swart deed ook voor de eerste keer mee en maakte in zijn tweede wedstrijd een spetterende heupworp.Een mooi resultaat voor de eerste keer.
Tijn Buijen van Weelderen stond fanatiek op de mat en wist bijna al zijn wedstrijden te winnen. Alleen zijn derde wedstrijd werd hij verrast door zijn tegenstander en vloog hij zelf door de lucht. Met 40 verdiende punten behaalde hij ruim zijn 100 punten oorkonde. Zoey van Ieperen had plezier in dit eerste toernooi voor haar. Na de eerste partijen vlot verloren te hebben lukte het haar steeds beter om tegenstand te bieden aan haar tegenstanders.
Resa van Doorn verbaasde zich zelf door bijna al haar partijen te winnen. Goed gedaan Resa! Ze behaalde haar eerste oorkonde. Amber Galesloot won al haar wedstrijden. Haar tweede wedstrijd was het zwaarst maar door geconcentreerd te blijven judoën lukt het haar ook deze tegenstander te verslaan. Ook Mathis Lafourcade was na enkele keren dit toernooi te hebben overgeslagen weer van de partij. Met drie gewonnen wedstrijden liet hij zijn dat hij er weer staat. Thomas van Londen won twee wedstrijden met een mooie worp waardoor hij voldoende punten verdiende voor zijn 150 punten oorkonde.
Alle judoka’s gefeliciteerd met jullie prestaties.
Brian
2016-01-16 13.38.52 2016-01-16 14.45.46 2016-01-16 16.11.53 2016-01-16 17.15.22