Judo Ryu Rijkse

Judo Ryu Rijkse randori-tuimeltoernooi in de Poortdijk

Op de ochtend van zaterdag 12 januari was er –met dank voor alle vrijwilligers- voor onze jongste judoka’s een randori-tuimeltoernooi. Het randori-wedstrijdconcept is een aantal jaren geleden bedacht in het district Zuid-Holland (door Robbert van der Geest) en is in 2017 door Judo Ryu Rijkse geïntroduceerd in de regio Utrecht. Met het randori-wedstrijdsysteem krijgen judoka’s meer judoleertijd, ontstaat er minder prestatiedruk en zijn er lage kosten voor de ouders. Ook het onderlinge overleg t.a.v. de einduitslag, aan het einde van de partij, is een belangrijk onderdeel voor de sportieve ontwikkeling van de kinderen. Er wordt een systeem gehanteerd waarbij ook de judoka met de minste judoscores aan het eind van de partij punten krijgt.

De Judo Bond Nederland (JBN) heeft plannen om deze wedstrijdvorm uit te rollen in geheel Nederland en wil het initiatief in onze regio gebruiken als demonstratieproject. Hiertoe was de accountmanager/projectleider randori competitie van de JBN (Edwin Korenberg) zaterdag bij ons op bezoek. Hij heeft foto- en video-opnamen gemaakt, die gebruikt gaan worden bij de PR-activiteiten van de JBN in relatie tot het randori-wedstrijd concept.

Helaas waren er voor sommigen judoka’s niet de geplande 4 partijen of moesten ze twee maal met dezelfde judoka spelen, maar er is sportief en hard gewerkt. De jonge judoka’s lieten mooie judotechnieken zien en er hing een gezellige sfeer in de zaal. Alle judoka’s gingen met een mooie medaille en blij naar huis.

De uitslagen:

1e categorie:

Thijs Swart, Jens van Batenburg, Rick Moeljordirjo, Salomon Brouwers, Mick Hoenselaar, Isabella Rietveld, Daan Gerritse, Max Boskeljon, Zoey van Ieperen.

 

2e categorie:

Jesper ten Cate, Christoff Brouwers, Anko Verweij, Maurits, Ivo de Vos, Ties van Zantwijk, Romar da Costa Gomez, Hannah Herlitz, Benjamin Hennevelt, Roan Klazema, Kyra de Cock, Abbey Jansen, Karsten Klaverstijn, Laura Cosentino.

 

3e categorie:

Daan Nieuwenhuizen, Riad Benslimane, Mick Blok, Martin Mihaylov, Max Snijders, Naieck van Duijn, Iris Gerritse, Esra de Boer, Layla van Doorn.