Judo Ryu Rijkse

Oranje Banden toernooi

Zaterdag 3 oktober was een goede dag voor de wedstrijdjudoka’s van Ryu Rijkse IJsselstein: de 4 deelnemers haalden samen 3 tweede plaatsen en 1 eerste plaats.

Jaimy Stevens was onze jongste deelnemer. Hij deed het prima met 2 ovewinningen en een nederlaag door yuko in zijn poule. Door zijn tweede plaats mocht hij in de finalepoule van 4 judoka’s meestrijden om de titel. Daarin verloor hij 2 keer en won 1 keer. Overall werd hij derde, maar in zijn geboortejaar tweede. Een goede prestatie.

Diemas won in zijn poule van 4 3 keer overtuigend met 3 ippons en werd daarmee eerste. We hebben daarmee weer een winnaar van het oranje banden toernooi!
Asim Muhammed had het het zwaarst, mede door indeling bij ook oudere judoka’s. Van zijn vijf partijen verloor hij er 2 doordat hij werd overgenomen, de andere 3 won hij prima met ippon. Op leeftijd werd hij daardoor tweede.
Joris Hoedeman was ingedeeld in 1 van de 4 poules met 6 judoka’s in de -34 kilo. Hij stond scherp op de mat en won 4 partijen met ippon. In de laatste partij stond hij met wazari en yuko voor, toen hij zich 20 seconden voor tijd liet overnemen, wat hem de partij kostte. Een prima tweede plaats was het gevolg, maar hij mocht helaas niet mee doen met de finaleronde voor 4 judoka’s die doorgingen voor 2 plaatsen bij het DK.
Bij elkaar prima resultaat en dit schept verwachtingen voor het komende IJsselsteintoernooi.