Judo Ryu Rijkse

Succesvol toernooi in IJsselstein

Afgelopen weekend werd voor de 11e keer het IJsselsteins judotoernooi georganiseerd door Judo Ryu Rijkse. Na een openingswoord van burgemeester Patrick van den Brink, werden vanaf tien uur ’s morgens bijna 1000 wedstrijden op 8 matten afgewerkt. Ook de wethouder sportzaken Marijke van Beukering was aanwezig om te zien hoe een enorm team vrijwilligers een gestroomlijnde organisatie neerzette voor meer dan 400 judoka’s uit de verre regio van 28 verschillende verenigingen.
Uiteraard waren er ook judoka’s van Judo Ryu Rijkse, die streden om de ereplaatsen. Een prijs halen viel niet mee, want het IJsselsteinse toernooi is uitgegroeid tot een zeer pittig evenement met een groot deelnemersveld in iedere leeftijd- en gewichtsklasse.
De 9-jarige Hidde Tuinman was echter oppermachtig in zijn klasse met maar liefst 10 deelnemers. Met louter ippon-overwinningen liep hij probleemloos door de voorronden o.a. met zijn specialiteit schouderworpen. In de finalepartijen maakte Hidde zelfs zo’n sterke indruk dat een eerder verslagen opponent, de strijd niet nog een keer met Hidde aan wilde gaan en de partij opgaf. Een uiterst verdiende 1e plaats was Hidde’s deel.
Ook de 11-jarige Demi van Dam kwam met grote overmacht op het erepodium. Schijnbaar zonder moeite scoorde ze een paar mooie ippons. Maar uiteraard is het de goede trainingsinspanning die ze verricht op de club, die haar naar de 1e plaats leidde.
Matthijs van der Poel en Joep van Klaveren kwamen samen uit in een grote gewichtsklasse met zo’n 12 deelnemers. Maar na uitstekende partijen en een goede inzet bracht de 11-jarige Joep het tot een mooie 3e plaats. Matthijs liep pas in de finale een sterkere tegenstander tegen het lijf en werd met goed judo verdiend 2e.
De 13-jarige Arne Steemers maakte een mooie come-back in IJsselstein na ruim 1½ jaar afwezigheid op de wedstrijdmat. In de voorronden versloeg hij al zijn tegenstanders maar in de halve finale gaf hij in de eindfase van de wedstrijd een ruime voorsprong uit handen. In de kleine finale om de 3e plaats won Arne in de verlenging echter weer met een snoeiharde beenworp.
[nggallery id=39]