Judo Ryu Rijkse

Top judo toernooi Haarlemmermeer: 3e plaats voor Jaimy Stevens

Op 21 december 2014 vond het Top judo toernooi Haarlemmermeer plaats in Hoofddorp
Op zondag werden de wedstrijden tot 18 jaar gehouden. Tevens meetmoment voor 2015 en dus waren de gewichtsklassen flink bezet.
Voor Yentel Rison een belangrijk toernooi om zich te kunnen kwalificeren voor de Europacups tot 57kg. Na 2 sterke partijen met winst, verliest ze de 3e partij op 1 straf verschil. Ze liet zich te veel uit haar eigen judospel halen door de pakking van de tegenstander en dus verder in de herkansing. Na een vol punt weer een ronde verder in de klasse met zo’n 25 judoka’s. Dan treft ze opnieuw de judoka uit de 1e ronde. Dit was winst, dus begon Yentel vol goede moed haar partij. Een mooie kans aan de rand van de mat werd niet gehonoreerd als score, maar Yentel had de overhand tot ze plotseling in een tani-otoshi beland en haar toernooi voortijdig voorbij is.
Mathijs van der Poel start met een goede partij in de klasse tot 55kg, waarin hij staand de sterkere is. Zijn tegenstander is echter beter in het grondwerk en daardoor belandt Matthijs een paar keer in een houdgreep. Na sterke bevrijdingen delft hij toch het onderspit met een houdgreep. In de volgende ronde scoort Matthijs eenvoudig met een worp en aansluitende houdgreep. De derde partij is een zinderend gevecht waarin Matthijs tot het laatst gevaarlijk is, maar de waza-ari achterstand krijgt hij niet meer weg.
Jaimy Stevens had door een blessure en griep zich niet optimaal kunnen voorbereiden, maar dat was niet zichtbaar in zijn inzet. Wel wat sneller vermoeid kwam Jaimy toch direct tot scoren met zijn schouderworp in zijn eerste twee partijen. Tijdens de 3e partij belandt hij in een verwurging en dus verder in de herkansing. Hier doet Jaimy het weer goed door ook zijn links uitgevoerde koshi-guruma/tai-otoshi te gebruiken. Met een sterke yugho-voorsprong pakt De Judoka Van Het Jaar 2014 een verdiende 3e plaats.
Verslag: Irma Steemers

Comments
  • At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  • I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  • Nevertheless, detrusor instability is not considered a negative factor with respect to the outcome of BPH surgery 94, provided it is adequately managed generic cialis 20mg Preliminary observations made on the effect of vitamin C on viral infections have involved both measles and chicken pox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *