Judo Ryu Rijkse

25 november 2018 – Topjudo toernooi in Almere

2e Esra de Boer

3e Thomas Boskeljon

In het topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinlaan in Almere zijn de jaarlijkse wedstrijden door Stichting Topjudo Almere gehouden. Als vanouds was er een goede organisatie met minimale wachttijden, veel ruimte en rust in de zaal en op de tribune, èn gratis entree voor het publiek! Een heerlijk toernooi om onze judoka’s wedstrijdervaring op te laten doen.

In de vroege ochtend waren het Thomas Boskeljon en Ruben de Boer die als eerste de mat betraden namens Judo Ryu Rijkse. Ruben had zijn dag niet en kwam niet toe aan de mooie judobewegingen die hij beheerst. Thomas wist te scoren met een heupworp gevolgd door een houdgreep en met een spetterende schouderworp in de golden score tijd. Hij pakt hiermee een verdiende 3e plaats.

In de volgende groep zitten Esra de Boer en Isabella Rietveld samen in dezelfde poule. Ze mogen direct tegen elkaar aan de slag en Isabella weet knap waza-ari te scoren met een beenworp. De sportieve strijd wordt uiteindelijk in het voordeel van Esra beslecht doordat zij ippon scoort met een heupworp. Esra weet in haar volgende partij opnieuw te scoren en komt op de 2e plaats van het podium. Isabella maakt nog 2 goede partijen maar het lukt niet om te scoren.

In de middag is Robbe Stout op van de zenuwen omdat hij door een blessure al lange tijd geen toernooi heeft gedraaid. In de eerste partij wordt hij verrast met een offerworp, maar daarna komt hij steeds beter in het spel. Hij moet ook in de andere partijen nog wel wat technieken incasseren, maar in één partij trekt hij de winst naar zich toe met een armklem.

Judoka van het Jaar Jayden Hoogeveen moet aantreden in een klasse waarin zijn tegenstanders al gauw 4 tot 5kg zwaarder zijn. Hij accepteert het toernooi als een leerproces en houdt prima stand. Jayden beweegt goed en weet in zijn 3e partij nog knap te scoren.

Om half 5 is Francesca Rietveld, als laatste van Judo Ryu Rijkse, aan de beurt. Francesca is aanvallend en pakt ook de goede aanvalsmomenten, maar heeft nog niet het vertrouwen om volledig door te zetten. Hierdoor wordt ze steeds overgenomen. Blijven oefenen en vertrouwen ontwikkelen dan gaan de scores aan haar zijde vallen. Een lange (voor de coach) maar prima Judodag in Almere