Judo Ryu Rijkse

25e judotoernooi Hoogland – 3 februari 2019

1e plaats Jayden Hoogeveen

Op zondag 3 februari hebben 5 van onze judoka’s op het uitstekende georganiseerde, 25e en helaas tevens laatste, Hoogland toernooi mooie partijen neergezet.

Jayden Hoogeveen was als eerste aan de beurt in de vroege ochtend. Hij bleek oppermachtig in zijn poule. Met sterke houdgrepen, snelle offerworpen en mooie heupworpen sluit hij zijn 4 partijen af met ippon. Het is een afspiegeling van zijn goede inzet op de trainingen. Een 1e plaats op het erepodium is een verdiend resultaat van deze judoka van het jaar.

Esra de Boer zit in een poule met oudere en al zeer ervaren judoka’s waaronder een Engelse. Een goede inzet resulteert niet in scores, maar Esra kan goed incasseren en met goede moed op naar het volgende toernooi.

Thomas Boskeljon, Ruben de Boer en Christian Shalkovskiy streden met 20 sterke judoka’s in de klasse tot 38kg in de leeftijd onder 15 jaar. Geen van hen komt op het podium, maar Thomas wint netjes 2 partijen. Hij scoort met een schouderworp op 2 knieën, een ko-uchi-gari en weet uit achterstand een ippon te scoren met een houdgreep.

Ruben komt niet lekker op dreef; Daar waar hij op de club uitstekend judo laat zien, wil het nog even niet lukken om ditzelfde te doen op de toernooien. Kwestie van moed houden en doorgaan, dan komt het wel.

De nog maar net 11-jarige gele bander Christian verrast menig tegenstander met groene of blauwe band. Na een eerste verliespartij, weet hij met prachtige technieken – waaronder een vliegende tai-otoshi, een schouderworp op twee knieën, een offerworp en een zeer verassende reverse-seoi-nage (die hij op een Grandprix wedstrijdfilmpje gezien had) – door te dringen tot de strijd om het brons. Hier komt hij nog tekort tegen een geroutineerde judoka, maar na 6 rondes een 5e plaats bereiken is om bijzonder trots op te zijn als eerstejaars en relatief onervaren judoka.