Judo Ryu Rijkse

4 februari 2017 Judo Topperochtend met Michael Korrel (alle foto's)

4 februari 2017 Judo Topperochtend met Michael Korrel
Het was echt genieten tijdens de judo-ochtend met Michael Korrel. Niet alleen voor de judoka’s, maar ook voor de ouders, judoleiders en het bestuur van judo Ryu Rijkse. Michael Korrel bleek naast een judotopper, ook een leuke leraar en aansprekend voorbeeld voor de judoka’s te zijn. Met flair en humor wist Michael Korrel de jongsten te boeien met diverse basis bewegingsvormen. Na een leuke interactieve les waarin iedereen betrokken werd, was er volop tijd voor foto’s, vragen en handtekeningen.
Voor de judoka’s vanaf 12 jaar ging de intensiteit van de training omhoog en waren er wedstrijdspecifieke tips, pakkingtechnieken en randori’s. Tot slot ging hij met deze judoka’s het gesprek aan in relatie tot een carrière in de judosport. Een persoonlijk en leerzaam verhaal, die goed aansluit op de visie van Judo Ryu Rijkse. Je kunt de ladder van de wedstrijdsport alleen beklimmen als je het totaalplaatje waaronder school, ouders, sportomgeving en maatschappij, goed in balans hebt. Alleen als je plezier beleefd aan je sport en geen te hoge druk ervaart (van jezelf of een ander) kun je de vereiste arbeid opbrengen, die tot prestaties leidt.
Met deze leuke ochtend heeft Michael Korrel een nieuwe schare fans gekregen die hem in zijn jacht op WK-, EK- en misschien zelfs wel een Olympische titel in Tokyo (2020), gaan volgen.