Judo Ryu Rijkse

4 judoka’s Judo Ryu Rijkse geslaagd voor een hogere band examen

Ondanks de herfstvakantie werd er op woensdagavond gejudood in de Poortdijk. Vier judoka’s deden namelijk examen voor een hoger bandniveau.

Tom van het Eijndt en Thomas van Londen maakten met het behalen van de blauwe slip op de groene band een goede stap in de richting van blauwe band. Tom maakte behaalde het niveau met o.a. een mooie kata-guruma in het nage-no-kata en een sterke sankaku in het ne-waza (grond) pallet. Thomas blonk uit in diverse technieken waaronder de kata-guruma, seoi-nage en harai-goshi in het nage-no-kata, prima worpen in het vrije werk en een goede kennis van de grondtechnieken. Met het getoonde niveau is hij al aardig op weg richting de blauwe band.

Karlijn van der Poel moest door een (keuken)blessure van maatje Ivo, waar ze al geruime tijd mee traint in korte tijd omschakelen met een nieuwe partner. Met 1e dangraad houder Laura Helbers had echter een fijne partner en hard gewerkt. Dat resulteerde in een uitstekend examen. In het nage-no-kata een zeer sterke uki-otoshi, een prachtige kata-guruma en uki-goshi op zwarte band niveau. Met een goede hikomi-waza techniek liet ze vervolgens prima grondtechnieken zien. Een blauwe band waard.

De 15-jarige Femke Hooijsma heeft al heel wat judo-uren in haar lijf zitten en dat was goed te zien. Met een mooi nage-no-kata waarin een goede uchi-mata, tsuri-gomi-goshi en sterke uki-goshi. Ook met de staande technieken liet Femke zien dat ze het judoprincipe begrijpt. Mooie beenveeg technieken werden gevolgd door een breed scala aan grondwerk. Tenslotte liet ze in diverse richtingen een spetterende heupworp zien met Jaimy Stevens die een uitstekende valpartner was. Voor Femke een verdiende bruine band, wat de laatste leerling (kyu)graad is. Hierna volgt de tocht naar het zwarte band niveau (dan-, meestergraad) waarvoor je examen moet doen bij de dangradencommsiie van de Judo Bond Nederland.