Judo Ryu Rijkse

40ste Groot Houten toernooi

1e plaats: Jens van Batenburg,

2e plaats: Francesca Rietveld, Isabella Rietveld, Jayden Hoogeveen, Ruben de Boer, Thomas Boskeljon

3e plaats: Gijs Knoppert, Noa van Dijk, Esra de Boer, Ties van Zantwijk

Afgelopen zondag 8 maart was het 40ste Groot Houten toernooi. Een goed georganiseerd toernooi met af en toe zelfs de feestverlichting aan. Er werd vanaf 9.00 uur door maar liefst 13 judoka’s van onze club gestreden deze dag.

Jens startte de dag en won alle 4 zijn wedstrijden met een ippon o.a. door een hele mooie overname. Hij was tijdens zijn partijen deze keer goed gefocust en nam de leiding. Een mooie 1ste plaats. Ook Gijs ging goed van start met een hele snelle ippon. Daarna verloor hij 2 partijen, de tegenstanders waren feller waardoor hij niet op zijn eigen manier kon judoën. Resultaat 3e plaats.

Later op de ochtend kwamen alle meiden in actie, voor een aantal voor het eerst in de -15 zoals Noa. Ondanks dat ze haar eerste partij met ippon verloor, toonde ze veel vechtlust in al haar partijen. De tweede partij won ze met een beenworp. De derde partij ging in de golden scoor met een waza ari naar de tegenstander. Ondanks de relatieve onervarenheid o.a. op het gebied van de verwurgingen heeft ze prima partijen neergezet. Een verdiende  3e plaats.

Ook Francesca zat voor het eerst in de -15. Ze won de eerste partij met een waza ari. In de tweede partij was de tegenstander sterk en verloor ze met een ippon. In de 3e partij heeft ze offerworpen uitgeprobeerd en met goed resultaat, een mooie ippon en daarmee de 2e die dag.

Layla kreeg pittige judoka’s op de mat en was toch nog wel wat onder de indruk van het snelle en aanvallende judo van haar eerste tegenstander en kwam al vrij snel niet meer uit een houdgreep. In haar laatste partij kwam ze door zelf meer aan te vallen tot een degelijke score en won haar partij. Weer geleerd dat doorzetten loont!

Zoals vaker stonden de trainingsmaatje Isabella en Esra tegen elkaar op de mat, maar liefst 3 maal omdat er in de kleine poule er een gelijk puntenaantal was. Uiteindelijk was er een kleine score voor Isabella, maar genoeg voor de 2e plaats waardoor Esra 3e werd. De meiden hebben voldoende aanknopingspunten gekregen om volgende keer tot wat spannendere partijen te kunnen komen.

Ties, sinds dit jaar in de -12, stond dit keer stevig op de mat. De eerste partij won hij met een waza ari,  hij combineerde worpen en grondtechnieken goed. In de gelijkwaardige tweede partij verloor hij op scheidsrechtersbeslissing. De derde partij  was de tegenstander erg fel waardoor het hem niet lukte zijn pakking goed te krijgen en verloor hij. Zijn vierde partij won hij met een ippon. Een goede wedstrijddag voor Ties met een mooie 3e  plaats.

Aan het einde van de middag kwamen in de intussen flink opgewarmde zaal de jongens -15 in actie. Voor de onervaren Daan en Karsten in het wedstrijdjudo best wat spannend, maar ze hebben zich er goed doorheen geslagen.

Het lukte Daan na 2 verloren partijen om met een goede pakking en goed benenwerk lang een score tegen te houden. Uiteindelijk nog niet kunnen winnen en werd 4e in zijn poule.

Karsten vond het even lastig om zijn draai te vinden en trof na 3 felle wedstrijdjudoka’s een wat meer gelijkwaardige tegenstander. Aangemoedigd door al zijn clubgenoten kon hij met een mooie been techniek uiteindelijk tot een score komen en won zijn partij. Ook hij werd 4e.

Jayden stond heel scherp op de mat, moest 1 partij aan de tegenstander laten maar won de andere partijen met degelijk judo en overmacht en daarmee weer een verdiende  2e plek.  Zijn mooiste worp vandaag was toch wel de morote seoe nage op 2 knieën.

Ruben stond sterk en gefocust te judoën, scoorde vandaag ook met zijn favoriet, de morote seo nage op 2 knieën en met een goed voorbereidde en snelle ko uchi gari. Hij kwam als ‘slangenmens’  en tot plezier van het publiek op zeer bijzondere wijze uit een sankaku en won uiteindelijk ook nog de partij. Met een verliespartij van de nummer 1 een zeer verdiende 2e plek.

Zo liet Thomas ook weer degelijk judo zien. Hij scoorde wellicht wat minder spectaculair dan zijn trainingsmaatje maar met goed geplaatste harai goshi’s en daarna directe controle over zijn tegenstander met strakke houdgrepen behaalde ook hij met slechts 1 verliespartij een 2e plaats.

Een lange maar gezellig dag in sporthal The Drome!