Judo Ryu Rijkse

Open Drentse kampioenschappen in Emmen 14 oktober 2017

1e plaats Esmé Scherrenberg

3e plaats Justin van Veen

 

De 13-jarige Femke Hooijsma was ingedeeld samen met nog 16 judoka’s in haar gewichtsklasse. Ze weet knap twee partijen op haar naam te zetten, met een heupworp overname en mooie offerworp. Ook in de andere partijen scoort ze, maar net niet genoeg om de winst naar binnen te trekken.

 

 

Justin van Veen(14 jaar) begint strijdlustig en deze partij wint hij met een ijzersterke sankaku. Na een verliesronde met scores voor beide judoka’s, moest hij verder in de herkansing. Hier ook weer een zware pot, waarin Justin lange tijd achter staat. Maar een mooie waza-ari score en houdgreep vervolg brengt hem de winst en de strijd om brons. Deze was snel beslist met een mooie overname op een schouderworp van zijn tegenstander.

 

De eveneens 14-jarige Rowen Soetowidjojo scoort zijn eerste 3 partijen heel knap ippon met een spetterende uchi-mata. In de 4e ronde komt zijn arm waar hij lange tijd aan geblesseerd is geweest in een overstrekking en moet hij zijn opmars naar het podium staken. Heel jammer, maar als het herstel gaat lukken dan is Rowen kansrijk in zijn klasse.

 

Voor Josefien Poos was het als 15-jarige vooral weer de benodigde ervaring opdoen in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Na een prima strijd was het toch haar tegenstander die scoorde met een worp en houdgreep in de eerste 2 ronden. In de laatste partij stond er een te ervaren tegenstander en verliest Josefien met een worp en armklem.

 

Esmé Scherrenberg voegt in een lange reeks eerste prijzen er heel knap weer een kampioenstitel bij. De judoka van het jaar 2017 startte in een poule van 15 judoka’s met winst tegen een Duitse tegenstandster. Met haar sterke lage schouderworp, kanteltechnieken, een o-soto-gari en houdgrepen komt Esmé in de finale. Hier een geduchte tegenstandster, die aanvalt met een te zwakke schouderworp. De bijna 14-jarige Esmé neemt de aanval direct over en scoort ippon.