Judo Ryu Rijkse

Amerhal judotoernooi in Made 29 september 2013

Via Top Judo Utrecht hebben een aantal judoka’s van onze club deelgenomen aan het Amerhaltoernooi in Made. In de ochtend begon Hidde Tuinman het toernooi sterk met een ippon-overwinning, na eerst een waza-ari gescoord te hebben. Tegen de volgende tegenstander kwam hij tekort en verloor met yugho. De derde partij was weer voor Hidde met een ippon in 5 seconden. In de laatste partij was Hidde helaas de concentratie wat kwijt en liep op tegen een mooie ippon en daarmee was het toernooi voor hem afgelopen. Een prima start van een nieuw seizoen.
Jaimy Stevens heeft een super prestatie geleverd; derde plaats. Eerste partij met ippon gewonnen terwijl hij waza-ari achterstond. Tweede partij tegen de districtskampioen gewonnen met yugho in de golden score tijd. Deze partij duurde maar liefst 10 min. Derde partij verloren tegen sterke bruine bander. Laatste partij binnen 10 sec gewonnen met super ippon. Resultaat zeer mooie verdiende derde plek in een veld van zeker 20 tegenstanders.
Het was voor Diemas van der Horst een vermoeiend toernooi; zijn eerste wedstrijd na 3 min verloren met een waza-ari, maar de tweede met een ippon gewonnen. In de derde partij in een langdurige goldon score pakt Diemas de winst. Ook in de vierde wedstrijd tegen een Franse jongen winst in de goldon score tijd. Zijn laatste wedstrijd om de derde plaats verloor Diemas helaas tegen een bruine bander met yugho. Maar een vierde plaats is een mooi resultaat op een dergelijk zwaar toernooi.
Arne Steemers heeft in een poule van tien judoka’s lekker gedraaid. In zijn eerste partij yugho met een sankaku-houdgreep waarna de afronding kwam met o-soto-gari. In de tweede ronde een stugge tegenstander, die Arne uiteindelijk met een yugho won, opnieuw met o-soto-gari. De halve finale werd verloren waarna de strijd om de derde plaats ging. Hier kwam hij op achterstand door shido. Met hard werken trok hij de partij naar zich toe en scoorde ippon met wederom o-soto-gari. Tijdens deze laatste partij bleek zijn teen te zijn gebroken, waardoor de strijd om de tweede plaats niet meer gespeeld kon worden. Een verdiende derde plaats voor Arne.
Yentel was ingedeeld in een poule van drie deelnemers. Jammer,  want zij wilde graag wat partijtjes draaien. De eerste partij  won Yentel door een mooie overname met een yugho; De judoka’s waren aan elkaar gewaagd. De tweede partij kwam heel snel na de eerste en hierdoor was Yentel onvoldoende alert de mat op gegaan. Zij werd verrast door de tegenstander en verloor met ippon. Een tweede plaats, maar wel zonder beker vanwege de kleine poule.
Adyen de Souza heeft een topdag gehad, met veel mooie partijen. Eerste wedstrijd gewonnen met een yugo, in de tweede maakte hij gelijk een ippon met een harai-goshi, vervolgens een partij verlies, vierde partij wederom ippon met zijn ijzersterke tomoe-nage. Vijfde partij weer tegen dezelfde tegenstander waarvan hij de derde partij had verloren, om een plek in de kruisfinale, deze won hij met ippon in een razend spannende partij door een overname. Helaas was in de kruisfinale de energie er wel redelijk uit en verloor hij zijn halve finale met een yugho. Het werd hiermee een derde plaats voor Adyen wat een uitstekende prestatie is op dit grote toernooi.
[nggallery id=92]