Judo Ryu Rijkse

Antwerpen open 21 februari 2015

Yentel Rison scoort op Antwerpen Open 21 februari 2015
Terwijl de judoka’s tot 15 jaar zich in Ede probeerden te kwalificeren voor het NK, waren Thimon van Gestel en Yentel Rison aan het werk in Antwerpen. In de sporthal van de plaatselijke Broedergemeenschap in de wijk Merksem, was er op de mat een goede bezetting evenals op de parkeerplaats van het binnenplein. Voor de judoka’s tot 18 jaar is het toernooi aangemerkt als meetpunt voor kwalificatie van Europacups.
De 16-jarige Yentel was om half 11 aanwezig voor de weging en ging pas om half 5 weer richting de uitgang. Echter wel met een mooie zilveren plak in haar bezit. Voor het eerst in de gewichtsklasse tot 63kg was het een ander type wedstrijd dan gebruikelijk voor haar. In de eerste ronde scoorde ze heel snel een mooie linkse schouderworp op 2 knieën: ippon. In de volgende ronde was het een fysiek zware strijd. De wat lichtere Yentel bleef echter rustig aan het werk en oefende steeds meer druk uit met haar ijzeren conditie. Na een niet gehonoreerde beenveeg kwam het vertrouwen en de heupworp met houdgreep. In de halve finale was het motto vooral blijven bewegen en hiermee scoort Yentel een heupworp. In de finale was haar tegenstandster te sterk, maar met een glimlach op haar gezicht nam Yentel uit een veld van 16 deelnemers haar zilveren medaille in ontvangst.
Voor Thimon is zijn eerste jaar in de klasse tot 21 jaar gestart. Met ook nog eens een laag gewicht in zijn gewichtsklasse een pittige strijd. Hij begon zijn partij met een goede aanval. Hij werd echter bijna verrast door een sterke overname. Met een flinke inspanning wist Thimon te voorkomen dat hij uitgetild werd. Uiteindelijk belandde hij nog wel op zijn rug wat een achterstand betekende. Daarna bleef Thimon sterk in de aanval en deed zijn tegenstander eigenlijk geen serieuze poging meer om te scoren. Met 3 straffen op het bord voor zijn tegenstander was het helaas over en uit voor Thimon.