Judo Ryu Rijkse

Beg, Kian en Suze behalen brons op het districtskampioenschap (DK) tot 10 jaar

3e plaats: Suze van Zantwijk, Kian Rink, Beg Begaj

Met een wat lastige aanloop door alle nieuwe Corona-regels, opgesteld door de Judo Bond Nederland, stonden dan toch uiteindelijk 6 judoka’s van Judo Ryu Rijkse met ouders in sporthal ’t Riet in Ede, om te strijden voor de judodistrict Midden-Nederland kampioenschapsprijzen.

Een aantal gewichtsklassen hadden wat minder deelnemers, waardoor een halve competitie (iedereen tegen elkaar) afgewerkt werd. Voor Ties (-12 jaar), Niels (-10 jaar) en Beg (-10 jaar) was het echter een goed bezette gewichtsklasse met 14 judoka’s, waardoor het dubbele eliminatie systeem gehanteerd werd. Dit betekent dat je na 2 verliespartijen klaar bent met je partijen. Ook Naieck moest in een sterk veld met 7 deelneemsters aan de slag.

Onze judoka’s hadden door Corona nog niet of nauwelijks eerder kennis gemaakt met een echte wedstrijd, dus was het best spannend om deel te nemen in zo’n grote zaal met echte scheidsrechters.

De 9-jarige Beg Begaj zit nog maar kort op judo, maar verraste zijn tegenstanders met sterke heupworpen. In één partij ging hij zelf op zijn rug met een mooie schouderworp, maar hij won 3 partijen met ippon tegen hogere banders met beduidend meer judo/wedstrijdervaring. Uiteindelijk mocht witte bander Beg de strijd om brons aangaan tegen een groene bander uit Utrecht. Een spannende partij waar Beg twee keer een waza-ari (>ippon) scoort met een links uitgevoerde heupworp. Brons voor Beg dus!

Ook Kian Rink en Suze van Zandwijk wisten brons te veroveren. Suze deed dit door goed te blijven aanvallen en Kian maakte een mooie houdgreep. Ze gingen met een verdiende medaille naar huis. De 9-jarige Niels Holst wist eveneens zijn beperkte ervaring met randori toernooien goed in te zetten. Tot scoren kwam hij nog niet echt, maar hij maakte een goede eerste stap op dit pittige evenement. Naieck van Duyn en Ties van Zantwijk, beide in de leeftijdsklasse tot 12 jaar, waren bijzonder sterk aan het judoën. Met goed wilskracht werd er door beide gescoord met een worp, maar net niet genoeg voor een overwinning. Dat dit wel gaat lukken is een kwestie van tijd en volhouden.