Judo Ryu Rijkse

Brian en Tim slagen met glans voor hun 2e dan examen

Na een lange periode van intensief trainen hebben de 48-jarige Brian Klazema en de 26-jarige Tim Helbers op 21 december in sporthal ’t Riet in Ede, samen examen gedaan voor de 2e dan judograad (2e niveau zwarte band). Na een goede start met 5 series nage-no-kata (bestaande uit arm/schouder-, heup-, been- en offerworpen) en het go-no-sen kata (12 overnametechnieken) moesten beide heren een grote variatie aan staande technieken demonsteren, om vervolgens hun examen af te sluiten met grondtechnieken.

Na een lang en conditioneel zwaar examen was de examencommissie van de Judo Bond Nederland (regio Midden-Nederland) unaniem in haar beslissing: zowel Tim als Brian voldoen in zeer ruime mate aan de vereisten voor de 2e dan. Ze lieten een goed en stabiel niveau zien met een mooie variatie aan technieken.

Voor Brian was dit 22 jaar na het behalen van de 1e dan graad bij zijn oude club in Veendam. Sinds zijn verhuizing in 2006 naar Ijsselstein is Brian een trouw en gewaardeerd Judo Ryu Rijkse clublid met een goed judotechnisch niveau.

Tim is als 8-jarige bij onze club begonnen met judo en heeft in 2014 zijn 1e dan behaald. Hij is op inmiddels uitgegroeid tot zowel een goede judoka als judoleraar, die op onze club ook andere judoka’s weer verder helpt. Met het behalen van de 2e dan graad is voor Tim tevens zijn judoleraar A diploma bekrachtigd.

Onder toeziend oog van een aantal IJsselsteinse fans, konden ze beiden trots hun diploma in ontvangst nemen. Namens judo Ryu Rijkse: Proficiat mannen!

 

 

Irma Rijkse

Judoexamens vanaf de witte tot en met bruine band worden op de club afgenomen onder leiding van een gediplomeerd judoleraar. De zwarte band (meestergraad) kun je echter alleen behalen op een examen bij een examinatorencommissie van de Judo Bond Nederland.