Judo Ryu Rijkse

Buitenjudo 2021 op Sportpark de IJsseloever

Na bijna 3 maanden buiten bivakkeren op sportpark de IJsselsoever te gast bij korfbalvereniging Fortissimo komt er weer ruimte om naar de ons vertrouwde sportzaal de Poortdijk te gaan, waar we al meer dan 23 jaar onze judotrainingen geven.

Een korte impressie van onze buitenjudo activiteit:

Met een gesponsorde nieuwe judomat, een vrachtwagen en behulpzame ouders ontstond al in februari de mogelijkheid om -voor het eerst in onze judo carrière- buiten te judoën. Met sokken en kleding onder het judopak trotseerden we de kou, maar dikwijls zijn we ook getrakteerd op een heerlijk zonnetje. Met een fijne groep vrijwilligers iedere zaterdagochtend extra vroeg naar het sportpark om met het karretje van Fortissimo de matten achter de korfbalvelden op de atletiekbaan te leggen. Eerst de zeilen, wat niet altijd gemakkelijk was met de wind.

Ook de matten werden wel eens omgekiept door de wind en twee of drie keer hebben we voortijdig op moeten opruimen vanwege regen of hagel. Voor de leiding warme koffie en thee uit de kantine van Fortissimo en de hulp van Guus (penningmeester Fortissimo) om voor ons de poort en deuren te openen.

Bivakkerend tussen het groen was het een mooie gelegenheid om met onze jeugd (en de jongeren ….) eens paaseieren te zoeken.  Na het verdwijnen van de avondklok en langer daglicht maakten we ook met de oudere judoka’s een beperkte start op de woensdagavond. Tussendoor ontvingen we van het Roest Crollius Fonds nog een mooie bijdrage waar we wat leuks mee gaan doen voor de allerjongste leden.  En afgelopen zaterdag hebben Giancarlo en Egbert als dank twee plantenbakjes en snoep aangeboden aan Fortissimo.

Dankzij de versoepelingen van de COVID-maatregelen kunnen en gaan we vanaf zaterdag 22 mei voor onze leden t/m 17 jaar weer een training verzorgen in de Poortdijk. Voor de judoka’s vanaf 18 jaar zal er een alternatief gerealiseerd worden, maar tevens houden we voor hen de buitentraining op woensdagavond op Sportpark de IJsselsoever aan. Voor gedetailleerde instructie, zie de email die binnenkort verstuurd wordt.