Judo Ryu Rijkse

Clubkampioenschappen 2018

Jayden Hoogeveen wordt tijdens de clubkampioenschappen verkozen tot Judoka van het Jaar 2018

Op de laatste zaterdag van het judoseizoen wordt traditiegetrouw het seizoen afgesloten met de clubkampioenschappen. Het was een gezellige drukte op de tribune met veel belangstellenden voor de strijd in de poules, de bekendmaking van de judoka van het jaar en de laddercompetitie.

Belangrijk moment was die om half 12 waarin de judoka van het jaar bekend gemaakt werd. Een bijzonder prijs voor een bijzondere judoka waarvan de eer dit jaar te beurt viel aan de 10-jarige Jayden Hoogeveen. Hij krijgt deze prijs vanwege zijn sportieve instelling, leergierigheid, harde werken en doorzettingsvermogen. Onlangs nog geslaagd voor de groene band, heeft Jayden er al 5 trouwe judojaren op zitten, waarin hij -zonder het belang van zijn judopartner te vergeten-, passie voor het judo heeft getoond. Een judoka om trots op te zijn.

De ochtend begon met de strijd in de verschillende gewichtscategorieën. In sommige poules was er al snel een duidelijke ranking, maar in diverse poules lag de einduitslag ook heel dicht bij elkaar. Voor de judoka’s vanaf 14 jaar was er een laddercompetitie waarin zo’n 20 deelnemers elkaar op verschillende onderdelen uit konden dagen. Een leuke afsluiting van een mooi judoseizoen in een gemoedelijke sfeer. Een fijne vakantie allemaal en tot 25 augustus.

Laddercompetitie:

Brian Klazema, Esmé Scherrenberg, Ivo Klazema, Marijn Gentenaar, Rowen Soetowidjojo, Justin van Veen, Gido Steemers, Josefien Poos, Femke Hooijsma, Diemas van der horst, Tessa Steemers, Walle van de Wint, Robbe Stout, Jaimy Stevens, Rens van Hienen, Karlijn van der Poel, Stefan van den Berg, Misha Ruijgrok en Claudia van den Berg maakten er een leuke afsluiting van.