Judo Ryu Rijkse

Districtskampioenschap -12 jaar Ede

Claudia v.d. Berg 2e, Diemas v.d. Horst 3e

In de ochtendploeg was Joep v. Klaveren goed op dreef. Met 3 ippon overwinningen stevende hij af op een plaatsje in het finalesysteem. Evenals vorig jaar had de JBN er echter voor gekozen om slechts 1 deelnemer per poule door te laten gaan naar de finales. Joep had na een spannende strijd ook 1 partij op beslissing verloren en kwam hierdoor niet meer verder. Heel teleurstellend want een podiumplaats had er zeker voor hem in gezeten. Vorig jaar was hij nog kampioen in dezelfde klasse.

Eenzelfde lot overkwam Asim Muhammad. Hij won 1 partij glansrijk om daarna direct tegen de latere finalist uit te moeten komen. Die was letterlijk een maatje te groot, maar toen was het toernooi voor Asim ook direct over.

Heel jammer om na prima judo en 2 partijen alweer huiswaarts te kunnen keren.

Rutger Knol begon met een verlies door yugho. Daarna revancheerde hij zich en scoorde ippon. In de laatste partij tegen een ‘angstgegner’ uit Vianen kwam Rutger op voorsprong, maar belandde onfortuinlijk in een houdgreep. (coach stond er bij, maar keek er niet naar!)

Bonno Verschuure deed het goed in zijn klasse. Hij startte overtuigend en heeft zich van zijn goede kant laten zien. Ondanks 2 klinkende overwinningen kwam hij tekort om door te dringen tot de finales.Helaas was Joris Hoedeman na de weging niet in orde en heeft hij voortijdig moeten afhaken.

In de middag was Melanie v. Hattem vanwege te weinig deelnemers in haar klasse doorgeschoven naar een hoger gewicht. Hier deed ze het heel aardig, maar was het gewichtsverschil te groot om toch voldoende te scoren. Volgend jaar met een wat hoger gewicht
een nieuwe poging.

Damien Hutjens had het erg zwaar op het toernooi. De routine ontbrak en ondanks een goede inzet kon Damien geen winst behalen.

Voor Jaimy Stevens was het zijn eerste DK en dat deed hij prima. Met 2 winstpartijen op yugho en beslissing kwam hij niet in de finaleronde, maar heeft hij weer veel ervaring opgedaan.

Claudia v.d. Berg stond in haar eerste partij direct tegen een sterke en ervaren tegenstandster van CombiSport. Claudia was af en toe nog wel even gevaarlijk maar redde het niet. In de volgende rondes deed ze echter onverstoorbaar waar ze goed in is: knokken. Hiermee kwam ze in de kruisfinale terecht waar ze als gele bander korte metten maakte met de nr.1 va de andere
poule die ook nog eens de groene band had. In de finale kwam Claudia weer tegen de judoka
van CombiSport en werd zo heel verassend 2e.

Diemas v.d. Horst kwam in de klasse tot 30kg uit in een veld van zo’n 22 deelnemers. In de voorronden werd hij alleen de eerste partij verrast, maar daarna wierp hij zijn tegenstanders een voor een in een ippon. Bij 1 partij was dit zelfs binnen 5 seconden met een mooie uchi-mata tegen een judoka uit Vianen. Daarna was het wachten tot de finaleronde begon. In de eerste partij hiervan was er wat onduidelijkheid of de scheidsrechter al dan niet mate had gezegd. Het bleek van niet, waardoor Diemas in een houdgreep terecht kwam en de partij verloor. Ook het finalesysteem was onduidelijk. Uitgaande dat het hiermee over was vertrok Diemas naar de kleedkamer en ondergetekende coach naar huis. Het was inmiddels al bijna 5 uur toen Diemas opgeroepen werd om toch weer een partij te draaien. Vermoedelijk was er in een herkansingsronde een tegenstander uitgevallen, want hij moest tegen dezelfde judoka waar
hij zojuist van verloren had. Beide waren erg moe, maar Diemas wist heel verassend aan het eind van de tijd een geweldige worp te maken. Ippon en een verdiende 3e plaats op dit zware evenement voor Diemas.

[nggallery id=27]