Judo Ryu Rijkse

Districtskampioenschappen tot 12 jaar

Op zaterdag 9 juni werden in sporthal ’t Riet de jaarlijkse kampioenschappen voor de leeftijdscategorie tot 10 en tot 12 jaar gehouden. Hieraan is nog geen Nationaal kampioenschap verbonden, maar van alle clubs komen de beste judoka’s samen voor de strijd om de titels.

 

In de ochtend heeft Francesca Rietvel, heeft twee mooie partijen gemaakt, veel worpen ingezet en goed haar best gedaan. Helaas was dit niet genoeg om de partijen te winnen.

 

Sara Ferrier heeft felle partijen gespeeld en met resultaat. Ze bewoog veel, waardoor ze veel kansen kreeg om te scoren en daarmee een verdiende 3e plaats haalde.

 

Jayden Hoogeveen had er zin in, maar moest in zijn eerste partij tegen een jongetje die 2 koppen kleiner was zijn concentratie erbij houden. Uiteindelijk scoort hij met een mooie uchi-mata. Een verliespartij weet hij snel te incasseren waardoor hij weer met de goed instelling verder kan. Hij wint twee partijen heel mooi en pakt een knappe 3e plaats.

 

Esra de Boer heeft lekker en hard gewerkt, maar kon het podium niet bereiken. Voor Isabella Rietveld was het vooral een kennismaking met dit niveau en die proef heeft ze prima doorstaan.

 

In de middag kwamen Tijn Buijen van Weelderen, Cas Oostrom, Christiaan Shalkovsky, Mick Hoenselaar en Timo Swart aan de beurt. Geen van allen weet het podium te bereiken in hele zware klassen met veel deelnemers. Timo maakt echter een goede indruk en toont een prima instelling. Tijn wordt helaas over genomen en Mick Hoenselaar moest als jongeling vooral staande blijven op dit evenement. En dat deed hij prima. Ook voor Christiaan is het eerst ervaring opdoen en deze kan hij aan zijn lijstje toevoegen. Cas weet na een eerste verliespartij een knappe score te maken met een heupworp en is lekker aan het werk. Een o-uchi-gari stuit zijn vervolg in de verliezersronde en daarmee is ook zijn toernooi klaar.