Judo Ryu Rijkse

Districtskampioenschappen tot 18 jaar

 

 

Op zaterdag 18 Maart vonden in sporthal ‘t Riet te Ede de districtskampioenschappen -18 plaats.

 

In het middagblok kwamen namens Rijkse en via TJU 5 judoka’s de mat op.

 

Als eerste kwam Misha Ruijgrok de mat op. Voor dit DK  dienen de deelnemers de weging te tonen: Geldig identiteitsbewijs (Rijbewijs, collegekaart etc. zijn niet geldig.), hier ging het al mis en Misha’s vader kon zich opmaken voor nog een retourtje Ede-IJsselstein.

Misha had een zware middag en kon ondanks een goede inzet van hem niet tot scoren komen tegen zijn felle tegenstanders.

Als tweede mocht Max van Burgel aantreden. Zijn eerste tegenstander was een bekende van TJU. Max kwam er niet goed aan te pas en moest na een armoverstrekking aftikken. De revanche kwam in de tweede wedstrijd. Twee mooie scores betekende een ippon overwinning. In zijn derde wedstrijd had Max in het begin duidelijk de overhand, dit resulteerde in twee mooie waza-ari scores. Zijn tegenstander werd terug in het zadel geholpen door een score die geen score was, en maakte daarna een ippon waardoor Max was uitgeschakeld.

 

Diemas van der Horst kwam namens TJU uit. Het gevecht om op gewicht te komen, had hem wat kracht en uithoudingsvermogen gekost. Dit leverde twee nederlagen op tegen goede tegenstanders, maar toch had er meer in gezeten vond hij zelf ook.

Ook Justin van Veen kwam uit namens TJU. Justin mocht als laatstejaars -15 meedoen met de -18 en deed dat bepaald niet onverdienstelijk. In zijn eerste wedstrijd was de tegenstander een maatje te groot, maar twee mooie winstpartijen brachten toch een grote smile op zijn gezicht en zijn aanvangsdoel was bereikt, ten minste 1 winstpartij.

 

Robbe Stout begon licht gehavend aan het toernooi, maar met ingetapete tenen kon hij dapper beginnen. Zijn handelsmerk, een hoog tempo en overrompelingstactiek, kwam niet goed uit de verf door pittige tegenstand. Na lang wachten en twee verliespartijen kon de reis naar huis worden aangevangen.

 

In de ochtend waren de meisjes al aan de beurt geweest.

 

Josefien Poos was met 3 deelnemers in haar categorie al zeker van een plaats voor het NK dat verbonden is aan dit kampioenschap. Ze heeft goed gestreden maar kon geen partij op haar naam zetten.

 

Voor Esmé Scherrenberg was het net als Justin als laatstejaars -15 vooral een opstapje maken richting de hogere leeftijdscategorie. In de eerste partij helaas een herhaling van de Espoir- en NK-15 finale; Na gelijkstand verliest ze in de golden score met een straf. Daarna echter een dikke ippon en een 3e plaats.

Josefien en Esmé mogen zich op gaan maken voor het NK tot 18 jaar, die op 8 april in Leek zal plaatsvinden.