Judo Ryu Rijkse

Districtstoernooi onder 12 jaar – 20 oktober 2018 in Ede

2e plaats: Esra de boer, Jayden Hoogeveen

3e plaats Christian Shalkovskiy

4e plaats Timo Swart

Door de herfstvakantie was de deelname aan dit toernooi vanuit Judo Ryu Rijkse beperkt, maar diegenen die er wel waren hebben goede partijen gemaakt.

De 9-jarige Esra de Boer was per abuis een gewichtsklasse hoger ingedeeld en streed tegen duidelijk zwaardere judoka’s. Alhoewel Esra prima stand hield, was één van hen was echt te groot. Maar met de ander ging Esra een spannende strijd tegemoet. Na een mooie winst met een uchi-mata rolde Esra de ronde erna tegen dezelfde judoka in een houdgreep. Hierdoor kwamen de meisjes gelijk uit in hun poule en moest er opnieuw gestreden worden. Esra scoorde al heel snel een ippon met een mooie heup/armworp en werd hierdoor 2e.  

De 10-jarige Jayden Hoogeveen -judoka van het jaar 2018- scoorde zijn eerste partij netjes ippon met een offerworp. In de 2e ronde maakte Jayden zijn beenworpaanvallen te veel van afstand en met onvoldoende kracht, waardoor hij in een worp en vervolgens houdgreep rolt. Zijn 3e ronde weet Jayden een houdgreep te maken, maar niet voldoende lang om ippon te krijgen. Dus weer staande verder. Hij rond de partij netjes af met een heupworp en komt op de 2e plaats van het erepodium.

Timo Swart (bijna 10 jaar) had vooraf flink wat zenuwen. Hij was ze op tijd de baas, maar hierdoor nog te voorzichtig in zijn eerste twee partijen. Daarna kwam Timo weer op dreef zoals hij dat kan en maakte een mooie tani-otoshi (achterwaartse offerworp). Hij rond zijn partij af met een houdgreep. In de laatste ronde had Timo zeker goede kansen voor de winst, maar rolt hij wat onfortuinlijk in een houdgreep. Hij komt daardoor uiteindelijk op een prima 4e plaats.

De 11-jarige Christian Shalkovskiy doet nog maar een jaar aan de judosport, maar staat al flink zijn mannetje op de wedstrijdmat. Met veel plezier gaat hij (witte band) de competitie aan ongeacht welke band zijn tegenstander heeft. In de eerste ronde speelt de onervarenheid een te grote rol en moet hij met een overname en houdgreep verlies incasseren. Onverschrokken gaat Christian de volgende ronde in en scoort hier met een o-uchi-gari en houdgreep tegen een blauwe bander. In de 3e ronde redt Christian het niet, maar de laatste partij scoort Christian met een sterke beenhaak en pakt hiermee heel knap de 3e plaats in zijn poule.