Judo Ryu Rijkse

DK -18 EDE 14 maart 2015

DK tot 18 jaar in Ede – 14 maart 2015
Voor de judoka’s in deze leeftijdscategorie een belangrijk evenement. Eindigen bij de laatste 4 in de gewichtsklasse levert namelijk een ticket op voor het NK dat op 4 april in Leek wordt gehouden.
In de ochtend begon de 16-jarige Yentel Rison solide aan haar strijd in de categorie tot 63kg. Met een goed portie zelfvertrouwen bouwde ze haar eerste partij op. Na een mooie ippon-overwinning was de volgende tegenstander een oude bekende. Meestal verloor Yentel en in het begin van de partij kwam ze op forse achterstand met waza-ari door een overname. Yentel bleef echter rustig en met vertrouwen doorwerken. De druk werd te hoog waardoor haar tegenstandster op 3 straffen kwam te staan. Na een mooie score pakte Yentel een ijzersterke houdgreep en won alsnog de partij. In de finale kwam Yentel in een worp en houdgreep en zo werd het een uitstekende 2e plaats en een verdiend ticket voor het NK. Vanwege haar kwalificatie in Antwerpen, goede inzet en trainingsdiscipline reist ze volgend weekend ook af naar Erfurt voor deelname aan een Euroacup toernooi.
Matthijs van der Poel had een mooie debuut in de klasse tot 18 jaar. Als 14-jarige behoort hij nog tot de klasse tot 15 jaar, maar nu alvast een eerste kennismaking met -18. Dat deed Matthijs goed in de klasse tot 60kg. Met aanvallend en solide judo wist hij 1 partij te winnen. Ook de verliespartijen waren echter van goede kwaliteit.
Tessa Steemers was met 4 deelnemers in haar klasse (tot 44kg) op voorhand geplaatst voor het NK. Vanwege een blessure is uit tactische overwegingen dan ook besloten haar niet de strijd aan te laten gaan. Volledig herstellen en de trainingen weer oppakken, om zo op het NK weer fris op de mat te verschijnen.