Judo Ryu Rijkse

Dk -18 Wijk bij Duurstede 5 maart 2016

Ronin Prinssen District Kampioen tot 18 jaar

Zaterdag 5 maart vond in de dojo van JV Duurstede het District Kampioenschap van Midden Nederland plaats. De 15-jarige Ronin Prinssen kwam als tweedejaars rechtstreeks uit voor Judo Ryu Rijkse in de klasse tot 90kg. Diemas van der Horst en Matthijs van der Poel waren via Top Judo Utrecht ingeschreven.
In de eerste groep mocht Ronin, die net de blauwe band had gehaald,  direct als eerste de mat op. Hij begon sterk, maar zijn tegenstander was dominant in het tachi waza staand gevecht, wat resulteerde in een yuko tegen door een heupworp. Volgens plan met coach Harvey Hiralal, zou Ronin in zijn specialiteit het ne waza grondgevecht meteen progressie laten zien, en dat deed hij dan ook. Zijn ervaren tegenstander uit Amersfoort probeerde een houdgreep af te dwingen maar moest meteen in de verdediging omdat hij bestookt werd met submissions. Ronin probeerde armoverstrekkingen, sankaku’s en weer overstrekkingen. Uiteindelijk moest zijn tegenstander aftikken voor een armoverstrekking. Een knappe overwinning van Ronin.
Zijn tweede tegenstander van Bouw Sports uit Ermelo had al eens op een NK gestaan, maar Ronin liet er geen misverstand over bestaan wie er hier vandaag met de hoofdprijs naar huis ging. Twee keer waza ari na twee keer een uchi mata betekende een eerste prijs, Districtskampioen en plaatsing voor het NK! Een mooi resultaat tegen ervaren bruine banders.
Diemas en Matthijs kwamen uit in een sterk bezette klasse en konden het podium niet bereiken. Ze zijn beide echter eerstejaars en hebben nog 2 jaar de tijd om in deze leeftijdsklasse verder te groeien.
IMG-20160305-WA0001 DSCF3004 (1)