Judo Ryu Rijkse

DK teams Midden Nederland 21 mei

DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN TEAMS 21 MEI 2016 MIDDEN-NEDERLAND IN EDE
Het meisjesteam bestond dit keer uit een samengesteld team met judoka’s van Judo Ryu Rijkse en Judo Ryu Mackaay; Femke, Kyra (MacKaay), Esmé, Talitha (MacKaay), Josefien en Karlijn. In de klasse tot 48 kg hadden we geen deelneemster en in de klasse +63kg ook niet, maar daarvoor kon Josefien of Karlijn worden doorgeschoven. De gezellige groep meiden, die er ontzettend veel zin in hadden, moesten als eerste aantreden tegen het team van Top judo Nijmegen.
Femke Hooijsma had direct een pittige tegenstandster, beet ouderwets fel van zich af, maar moest toch haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Kyra van der Meijden liet er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was, na een vlotte waza-ari volgde een verdiende ippon. Hierna ontstond er wat misverstand, in de klasse tot 48 kg hadden wij geen tegenstander, maar Esmé Scherrenberg had van haar tegenstandster gehoord dat ze uitkwam in de klasse tot 52 kg en stapte dus de mat op. Na deze wedstrijd ontstond er wat geharrewar met de jury en de organisatie omdat deze partij dus eigenlijk niet gedraaid had mogen worden. Dit betekende dat Esmé direct een tweede partij moest draaien en dus erg vermoeid was met verlies als gevolg. Talitha van de Korput liet zien een aanwinst voor het team te zijn en won soeverein haar wedstrijd. Josefien Poos had het zwaar in haar wedstrijd, ze kwam niet in de gelegenheid haar favoriete spelletje te spelen en liep achter de feiten aan, tot lichte frustratie van haarzelf. In de laatste wedstrijd had Karlijn geen tegenstander en pakte dus de volle winst. Eindstand 4-3 tegen een gerenommeerd team is heel behoorlijk.
In de tweede wedstrijd tegen Bushi Arnhem had Femke het wederom zwaar als eerstejaars -15. Ze kreeg een paar keer een score tegen en uiteindelijk een ippon, maar ze bleef goed proberen tot scoren te komen. Kyra had het nu een stuk zwaarder en moest het onderspit delven. Omdat we de klasse tot 48 moesten inleveren stonden we nu met 3-0 achter maar Esmé was nu helemaal fit en won haar wedstrijd met mooie scores. Doordat Talitha wederom liet zien uit het goede hout te zijn gesneden kwamen we terug tot 3-2 met in het achterhoofd dat Karlijn geen tegenstander had, en dus virtueel op 3-3 stonden.
Hoewel niemand het uitsprak voelde Josefien de druk op haar schouders om de winst binnen te trekken. Ze ging hier goed mee om en deed haar best, maar kwam helaas niet tot scoren en was daarna erg teleurgesteld. Hoewel Karlijn er klaar voor was, overheerste toch stiekem de opluchting dat ze niet in actie hoefde te komen tegen een + 63kg tegenstander met haar geringe gewicht van 58 kg.
Als relatief kleine vereniging is het een goed resultaat tegen grote clubs als Bushi en TJN, iets waar we trots op mogen zijn.
Het welpenteam bestond uit allemaal vrij onervaren judoka’s en kwam in een poule met zeer sterke tegenstanders. Ze lieten zich echter niet intimideren. In de eerste partij tegen het 1e team van Bushi was er veel lawaai van de tegenpartij, maar onze judoka’s bleven koel en deden wat ze konden. Aiden Watson mocht het spits afbijten, waarna Esra de Boer en Floortje van Burgel aan de beurt kwamen. Alledrie prima gewerkt, maar een ippon moeten incasseren. Aidan Schonis wist de stand op een waza-ari voor de tegenstander vast te houden, waarna Tim Hintzen bij een gelijkstand nipt verloor op beslissing van de
scheidsrechter. Zoey van Ieperen en Laura Cosentino gingen goed in de aanval maar kwamen ook in een ippon terecht.
De leuke en sportieve groep jonge judoka’s lieten zich niet uit het veld slaan en gingen vol goede moed de volgende tegenstander tegemoet. Hier kon Aiden de achterstand tot yugho beperken, daar waar hij ook bijna een paar keer scoorde. Tijn Buijen van Weelderen scoorde direct ippon in de eerste seconde, waarna Timo Swart hetzelfde maar dan in zijn nadeel overkwam. Vervolgens gingen Aidan, Tim, Zoey en Laura met een prima inzet de mat op tegen het team van Hoogland, maar kwamen ze niet tot scoren.
Hiermee eindigde het team kampioenschap van onze jeugdige judoka’s, maar met een terechte glimlach op hun gezicht konden ze trots op hun sportieve prestatie naar huis.
Het jongensteam tot 15 jaar was een combinatie team met Jonathan Gefferie en Aron van Varwijk van Groot Houten. Van Judo Ryu Rijkse waren Gido Steemers, Hidde Tuinman, Justin van Veen, Max van Burgel, Rowen Soetowidjojo en Robbe Stout van de partij. Er was slechts 1 tegenstander in hun klasse en hier mochten ze 3 keer tegen strijden. Helaas ontbrak in ons team iemand in de klasse tot 50kg, tot 60kg en +66kg. Rowen kon vanwege een onvoldoende herstelde blessure nog niet actief de mat op.
Dit betekende direct al verlies in de -50 en dat er doorgeschoven moest worden met een lichtere judoka naar de -60 en +66kg partij. Tegenstander Bushi pakte uiteindelijk 3 keer de winst, maar niet na er hard voor gewerkt te moeten hebben. De eerste 2 ronden gingen met 5-2 verloren, maar in de 3e was het spannend en 4-3. Aron en Gido stonden tegen een zwaardere en geroutineerde tegenstander maar deden het goed. Jonathan pakte 3 keer de winst, waarvan 1 keer met een ippon. Hidde maakte een mooie come-back op de wedstrijdmat na meer dan 1 jaar afwezigheid. Hij liet sterke acties zien en kwam steeds meer in zijn spel, waardoor hij zijn laatste partij zelfs won met een verwurging in een te zware klasse. Justin werkte hard in zowel de -55 als -60 klasse, maar kwam niet tot scoren. Robbe verraste zichzelf, de omstanders en zijn tegenstander steeds met een snelle tani-otoshi en ippon-overwinning. Max pakte twee keer de zwaarste partij in de klasse boven 66kg en liet zich niet onbetuigd.
Ook voor het jongensteam geen prijs, maar wat een leuke groep vrienden en sportieve sfeer.
De coaches Yentel, Remco, Harvey, Jaimy, Peter, Egbert en Irma hebben genoten van de gezelligheid en uitstekende spirit van onze judoka’s. Bedankt!
IMG_3154 IMG_3152 IMG_3151 IMG_3144