Judo Ryu Rijkse

Esmé Scherrenberg pakt brons op de Nederlandse Kampioenschappen judo tot 18 jaar

3e plaats Esmé Scherrenberg

Afgelopen weekend werden in de Zuiderpark sportcampus van Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor judoka’s in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Van Judo Ryu Rijkse uit IJsselstein hadden zich 2 deelneemsters geplaatst op het districtskampioenschap in Ede enkele weken eerder.

De 15-jarige Josefien Poos kwam uit in de klasse boven 70kg. Josefien start goed met een mooie heupworp tegen een judoka uit Zuid-Holland. Helaas wordt deze voorsprong teniet gedaan door een offerworp en houdgreep van de tegenstandster. In de herkansingsronde maakt Josefien vanuit een overnamepositie een mooie o-uchi-gari (ippon). Vervolgens een prima start tegen een judoka uit Zuid-Nederland, maar plotseling beland Josefien op haar rug en is haar 5e NK-avontuur helaas afgelopen.

De eveneens 15-jarige Esmé Scherrenberg begon na een bye (vrijloting) voortvarend met twee zeer snelle ippon-overwinningen (ashi-guruma). Hiermee bereikt ze de halve finale in een deelnemersveld van de beste 25 judoka’s uit Nederland. Ze treft hier de oudere en latere kampioen uit Zuid-Holland. Esmé komt met een beenworp op haar rug en moet zich vervolgens opmaken voor de strijd om brons. In deze partij komt Esmé aanvankelijk op achterstand te staan. Maar na een sterke kantelactie op de grond, weet ze een ijzersterke sankaku aan te leggen en pakt daarmee de overwinning binnen te slepen. Wederom een mooie prestatie van Esmé, die op basis van dit resultaat eind mei mag deelnemen aan een groot internationaal toernooi in Portugal!