Judo Ryu Rijkse

Frans Odijk toernooi 21 en 22 november 2015 Wijk bij Duurstede

Frans Odijk toernooi op 21 en 22 november in Wijk bij Duurstede
Het jaarlijkse judotoernooi in Wijk bij Duurstede is nog altijd volledig in de stijl van de in 2013 overleden judoleraar Frans Odijk. Met een goede organisatie en niet al te grote poules loopt het toernooi mooi op tijd en zijn er kansen voor iedereen.
Prijswinnaars Judo Ryu Rijkse:
1e Justin van veen
2e Stijn Smits, Femke Hooijsma
3e Arthur Schoenmakers
Stijn Smits mocht in de eerste groep van zaterdag al om 9.00uur starten. Gelukkig was hij goed wakker. Stijn heeft super gejudood en heeft mooi punten gescoord op de grond en staand met koshi-guruma. Hij is 2e geworden.
Femke Hooijsma stond heel stabiel, goed te judoën. Ze maakte in haar laatste partij een mooie overname en werd daarmee verdiend 2e.
Arthur Schoenmaker heeft hard geknokt tegen lastige tegenstanders. Hij weet 1 partij te winnen en is 3e geworden.
Jaimy Vermeulen deed mee aan zijn eerste echte judotoernooi . Hij moet hier natuurlijk nog in groeien, maar elke wedstrijd ging het beter. De laatste partij wint hij knap met een mooie worp en houdgreep. Jaimy viel met een 4e plaats net buiten de prijzen.
Brighten Voogt trof een zware poule stond, maar stond zelf goed stabiel te judoën. De winst kon hij niet naar zich toe trekken, maar lekker meegedaan en weer een ervaring rijker.
Op zondag trad Josefien Poos als eerste aan. In een poule met ervaren tegenstandsters start ze met 2 verliespartijen door houdgreep. Haar 3e partij heeft ze gewonnen door goed door te gaan op de grond en te scoren met een houdgreep. De 4e partij van Josefien was de mooiste; Ze was sterk aan het sturen en had de overhand. Haar tegenstandster kreeg geen shido, maar wist op het laatst te scoren met een verwurging. Goed judo en een 4e plek.
Max van Burgel trof eveneens een pittige poule. Zijn eerste wedstrijd had hij niet zo goed vast waardoor hij geen kans maakte om een punt te scoren. Hij verloor met een houdgreep. Zijn
2e partij verloor hij ook met 2 waza-ari maar nu bewoog hij beter en probeerde punten te scoren. Zijn 3e partij is erg goed en start hij met een mooie waza-ari score. Helaas, door te veel risico’s te nemen wordt hij steeds overgenomen en verliest hij na 2 keer yugho en waza-ari. De laatste wordt gewonnen door opgave, met een 4e plek als resultaat.
Justin van Veen start met winst door fel en beweeglijk te judoën. Na een ippon door het been te haken weet hij in de 2e partij met diverse voorwaartse worpen te scoren. Na een heupworp en ippon eindigt zijn 3e partij met een houdgreep. In de laatste partij combineert hij de mooie heupworp met een houdgreep en is zijn zegereeks voltooid tot een 1e plaats.
Ronin Prinssen komt steeds in een superzware categorie uit tegen bruine banders. Ook nu weer als groene bander tussen veel ervarener tegenstanders. Na een goede eerste partij waarin hij de overhand heeft door sterk te bewegen, gaat hij toch met ippon tegen, de mat af. Na een houdgreep verlies laat Ronin de moed niet zakken en scoort met zijn favoriet: een sterke armklem. Daarna nog twee prima partijen, maar geen winst. Petje af voor Ronin.
Met dank aan de coaches Thimon van Gestel en Yentel Rison
Arthur 3e Arthur, Brighten, Jaimy Femke 2e Stijn 2e