Judo Ryu Rijkse

Geslaagd 18e IJsselsteins judotoernooi

Afgelopen zondag organiseerde onze club met een groot team vrijwilligers het 18e IJsselsteins judotoernooi. In het openingswoord van voorzitter Egbert Hooijsma werd alvast oud en nieuw gevierd, door het Ben Meijer -die de wedstrijdorganisatie heeft geleid tot en met de 17e editie- te bedanken en het nieuwe hoofd Brian Klazema te introduceren. Van Judo Ryu Rijkse waren er zo’n 40 vrijwilligers de gehele dag in de weer om alles op en rondom de mat goed te laten verlopen. Het werd als gewoonlijk een gezellige dag met spannende wedstrijden op hoog niveau.

Er werd in 52 gewichts- en leeftijdsklassen gestreden door meer dan 400 judoka’s van 32 verschillende verenigingen op 8 wedstrijdmatten. Opvallend was het grote aantal ippons dat gescoord werd met een spetterende judoworp. Maar ook in het grondwerk werden mooie judotechnieken toegepast.

Van Judo Ryu Rijkse deden 17 judoka’s mee. Josefien Poos en Femke Hooijsma pakten overtuigend de kampioenstitel in hun klasse. Mathijs van der Poel bereikte na een lange reeks -ogenschijnlijk eenvoudige- ippon zeges eveneens de 1e plaats. Zilver was er voor de jonge (8-jarige) Salomon Brouwers en de 10-jarige Christian Shalkovskiy die tot en met de kruisfinale alle partijen op hun naam wisten te zetten. Jayden Hoogeveen en Ivo Klazema moesten ook flink aan de bak in een druk bezette klasse en bereikten na maar liefst 6 partijen een knappe 3e plaats. Ruben de Boer, Timo Swart, Rick Moeljodirjo en Cas Oostrom wisten ook een aantal partijen op hun naam te zetten, maar grepen net naast het brons. Ook Thomas Boskeljon kwam een heel eind richting de finales-rondes. Isabella Rietveld, Esra de Boer en Jaimy Stevens leverden een goede strijd en wonnen ook nog een enkele partij in de pittige klassen. Arthur Schoenmakers en Francesca Rietveld kwamen vooral nog wat gewicht tekort maar leverden een goede en sportieve strijd.

Een dergelijk groot en daarmee kostbaar evenement kan niet worden georganiseerd zonder de sponsoren, met name uit IJsselstein. Dank is dan ook verschuldigd aan Plus J. Schimmel, interieurhersteller ColorGlo, fysiotherapie praktijk De Verademing, BRN Parket, Verschuure glazenwassers, restaurant Pico Italia, vakgarage Verbree, Vivendi assurantiën en Sportcafe de Poortdijk uit IJsselstein. Ook Matsuru en Autotaalglas steunden het judo-evenement.