Judo Ryu Rijkse

Goederaad Judotoernooi in Bodegraven.

Ieder jaar in het derde weekend van januari wordt het GOEDERAAD JUDOTOERNOOI gehouden in Bodegraven.

Prijswinnaars:

1e plaats: Salomon Brouwers, Arthur Schoenmakers

2e plaats: Thomas Boskeljon

3e plaats: Mick Hoenselaar, Esra de Boer

4e plaats: Sara Ferrier, Ivo Klazema, Diemas van der Horst

 

Dit jaar was Judo Ryu Rijkse een van de meer dan 80 deelnemende  verenigingen aan dit grote toernooi

 

In de ochtendploeg kwam als eerste Sara Ferrier de mat op. Sara zat in een pool van 5 deelnemers De eerste twee wedstrijden verloor ze de eerste wedstrijd met twee tegenscores twee keer waza ari. De derde wedstrijd ging het pakkingsgevecht al een stuk beter. Deze verloor ze op scheidsrechters beslissing. In de vierde wedstrijd kwam ze  goed los en won ze met een mooie ippon na een houdgreep. In de laatste wedstrijd had ze minder het initiatief maar het judo was heel erg goed en scheidsrechters besliste de wedstrijd in haar nadeel. Uiteindelijk kreeg ze  toch een verdiende vierde plaats.

Francesca Rietveld zat in een grote poule van zes judoka’s. Het pakkingsgevecht was nog iets te zwaar en  in elke wedstrijd liep ze een beetje achter de feiten aan maar ze liet de moed niet zakken. Helaas was dit niet genoeg om een score te kunnen maken maar ze liet het kopje niet hangen. Tijn Buijen van Weelderen was net een paar dagen ziek geweest maar wilde toch graag de mat op. In de wedstrijden was te merken dat hij toch een beetje vermoeid was en in zijn tweede wedstrijd moest hij ook op last van de EHBO opgeven. Jayden Hoogeveen  had het ook zwaar in zijn nieuwe leeftijdsklasse. Hij kon niet tot een score komen maar was wel blij met de medaille als troostprijs. Salomon Brouwers ging onverschrokken de strijd aan. Hij rende op zijn tegenstander af en maakt een mooie waza Ari. Daarna volgde hij met een grondgevecht en besliste hij de wedstrijd met een houdgreep. De tweede wedstrijd ging nog sneller dan de eerste een hele snelle houdgreep op de grond besliste de wedstrijd. De derde wedstrijd leek wel een kopie van de eerste twee wedstrijden ware het niet dat zijn tegenstander twee keer een houdgreep wisten te breken. Maar de derde keer liet Salomon het er niet bij zitten in hield hem tot het einde van de wedstrijd in de houdgreep: Ippon en een 1e plaats!

Mick Hoenselaar en Esra de Boer waren op een andere mat ingedeeld waar het helaas erg lang wachten was. Mick liet zich daardoor wat afleiden in zijn eerste partijtje maar ging elke wedstrijd wat fanatieker judoën. Met een mooie stevige houdgreep in zijn laatste partij stelde hij de derde plaats veilig. Esra had voor het eerste te maken met een poultje met enkel meiden en dat was even wennen omdat het er toch wat anders aan toe ging dan bij de jongens. Ze heeft zich in deze wedstrijdjes goed verdedigt en staande gehouden, maar het lukte niet goed om te scoren en verloor alles op scheidsrechterbeslissing.

Ook Ruben de Boer moest erg lang wachten voordat hij voor het eerst de mat op mocht in de -15. Het lukte hem om zijn eerste partij naar zich toe te trekken met een mooie verwurging. In zijn andere partijen heeft hij zich kranig geweerd, flinke klappen opgevangen en weer op bijzondere wijze uit houdgrepen gedraaid. Voor hem een zware wedstrijddag afgesloten met een 5de plaats.

Thomas Boskeljon stond ook voor het eerst in de -15 en draaide prima mee. Hij stond stevig op de mat en liet aanvallend judo en verschillende worpen zien. Hij werd knap 2de in zijn poule. Arthur Schoenmakers stond in het kleine poule steeds heel gefocust op de mat. Wachtend op zijn kansen trok hij in elke partij de winst naar zich toe, zelfs toen hij stevig in de houdgreep lag lukte het hem om bij zijn tegenstander wederom een verwurging te maken waarop deze moest afkloppen. Arthur haalde een overtuigende 1ste plaats.

Ivo Klazema kwam uit in een poule met 5 sterke tegenstanders waarvan het merendeel erg ervaren en enkele banden hoger dan zijn groene. Het lukte hem echter goed tegenstand te bieden en uiteindelijk met een gewonnen wedstrijd de vierde plaats te behalen.

Diemas van der Horst was pas om 16.45 aan de beurt. Hij hield alle partijen goed vol, maar de tegenstand was zwaar. Met toch een mooie winstpartij mocht hij de prijs van de 4e plaats in ontvangst nemen.

 

Ondanks een toernooi waar sommige judoka’s erg lang hebben moeten wachten een gezellige en leerzame dag!

 

Een leuke foto compilatie van de dag is te vinden op:

http://www.thedutchphotographer.com/10e-sportschool-goederaad-judotoernooi-2018/