Judo Ryu Rijkse

Houvast Mierlo Judotoernooi 7 mei 2016

Resultaten judotoernooi Mierlo 7 en 8 mei 2016
Esmé Scherrenberg 1e plaats
Max van Burgel 3e plaats
Op zaterdag waren de mannen Max van Burgel en Justin van Veen aan het werk In Mierlo onder begeleiding van Peter van Burgel. Beide hebben erg goed staan judoën in een stevige poel met alleen maar hogere banden en ervaren judoka’s.
Justin verloor zijn eerste partij snel door een mooie techniek van zijn tegenstander. De tweede partij was binnen 10 seconden door Justin beslist met heupworp – ippon. De 3e partij ging gelijk op maar werd uiteindelijk door Justin met een verwurging beslist. Helaas ging de 4e partij verloren maar het had net zo goed winst voor Justin kunnen zijn.
Max moest meer dan een uur wachten voor zijn 1e partij, maar begint bijzonder sterk met 3 gewonnen partijen, allen ippon met verschillende technieken waaronder een houdgreep. De 4e partij kwam Max helaas zelf in een houdgreep terecht en verliest hierdoor, daar waar het net zo goed winst voor Max had kunnen zijn omdat de judoka’s erg aan elkaar gewaagd waren. De laatste partij was de derde partij achtereen met nauwelijks rust voor Max en de vermoeidheid was duidelijk zichtbaar. Helaas verloren maar toch een mooie en verdiende 3e plaats.
Op zondag begonnen de dames Josefien Poos, Esmé Scherrenberg en Femke Hooijsma. Josefien begint met een mooie winstpartij, maar verliest daarna twee partijen waardoor het over en uit is. Femke komt na een verlies door shido mooi terug in haar 2e en zware partij. Na verlies in de 3e ronde echter ook voor Femke geen podiumplaats.
Esmé begint goed en eindigt goed op de zonnige moederdag, voor het eerst in de klasse 52kg. In een deelnemersveld van 10 deelnemers weet ze al haar partijen tot en met de finale knap te winnen. Met gevarieerd judo (beenworp, verwurging en houdgrepen na grondgevechten) laat ze iedereen het nakijken en pakt de titel in Mierlo.
Later op de dag weet Diemas 1 partij op zijn naam te zetten, maar stopte het toernooi helaas voor hem na de 3e ronde.

DSCF2524