Judo Ryu Rijkse

instaptoernooi -12 Wijk bij Duurstede 11 april 2015

Dit weekend hadden we 16 deelnemers aan het instaptoernooi -12 in Wijk bij Duurstede.
In het eerste blok deden de meeste judoka’s hun eerste of tweede wedstrijdervaring op. Nolan Moers, Isa Rusthoven en Lara Kempees zaten bij elkaar in de poule waarbij Lara met twee ipons en een waza-ari net genoeg punten wist te verdienen voor haar eerste oorkonde.
Ook waren Roan Klazema en Ezra de Boer net als vorige keer bij elkaar in de poule ingedeeld. Beiden deden goed hun best en waren met plezier aan het judoën.
Jayden Hoogeveen wist zijn vier wedstrijden allen te beslissen met ipon, waarbij hij meestal een combinatie van een o-soto-gari en een houdgreep gebruikte. Het resultaat was goed voor zijn derde oorkonde van 150 punten.
Ook voor Mark Dijkhuizen was dit toernooi zijn eerste wedstrijdervaring. Hij stond stevig op de mat maar wist helaas niet zijn tegenstanders te werpen.
In het tweede blok stonden Tim Hintzen en Tijn Buien van Weelderen fanatiek te judoën. Na het verlies van zijn eerste wedstrijd kwam Tijn in zijn tweede wedstrijd sterk terug met een moeie beenworp waarmee hij en waza-ari scoorde. In zijn derde wedstrijd liet hij een van de mooiste worden van het toernooi zien. Met een spetterende heupworp scoorde hij een welverdiende ipon. Na de winst van zijn vierde wedstrijd behaalde Tijn in zijn eerste toernooi 37 punten. Een goede start voor een oorkonde bij zijn volgende instaptoernooi.
Ook Tim verloor zijn eerste wedstrijd en wist zijn 2e wedstrijd met een waza-ari te winnen. Nadat hij bij zijn derde partij achter kwam te staan met een waza-ari, lukte het hem om met een combinatie van een o-soto-gari gevolgd door een stevige houdgreep, de partij toch te winnen met ipon. Ook zijn laatste wedstrijd wist hij met een beenworp te winnen. In combinatie met zijn tijdens zijn eerste toernooi behaalde punten was dit genoeg voor zijn eerste oorkonde van 50 punten.
Ester Kempees stond in het derde blok weer uitstekend te judoën. Ze wist al haar wedstrijden te winnen met een combinatie van een beenworp en een houdgreep. Ze behaalde haar 3e oorkonde van 150 punten.
Jeffrey Moers en Stijn Smits zaten bij elkaar in een poule van in totaal drie judoka’s en moesten derhalve twee maal tegen elkaar. De eerste keer was Stein Jeffrey de baas maar in de laatste wedstrijd wist Jeffrey Stijn in de houdgreep te krijgen en hierdoor met een ipon te winnen. Stein behaalde in zijn overige wedstrijden voldoende punten voor zijn 5e en laatste oorkonde van 250 punten en daarmee de welverdiende beker. Gefeliciteerd Stein.
In het vierde blok deed Jaimy Vermeulen zijn eerste wedstrijd ervaring op. Hoewel het hem niet lukte een wedstrijd in zijn voordeel te beslissen stond hij fanatiek en met veel plezier te judoën.
Amber Galesloot wist drie van haar vier wedstrijden met een houdgreep te beslechten waardoor ze deze keer haar eerste oorkonde van 50 punten verdiende.
Thomas van Londen stond zeer beheerst op de mat en liet mooi judo zien. De eerste partij won hij met een krachtige heupworp, de tweede met een houdgreep en de derde door eerst met een beenworp een yuko te scoren om vervolgens de wedstrijd te beëindigen met een houdgreep. Ondanks dat hij zijn vierde wedstrijd verloor liet Thomas hierbij zien hoe je tot het eind moet blijven vechten. Hij wist tweemaal uit een houdgreep te ontsnappen en bijna ook voor de derde keer met een geweldige brugactie.
Voor Brighten Voogd was dit de laatste kans om voldoende punten te scoren voor zijn beker van 250 punten. Zijn eerste drie wedstrijden wist hij allen te winnen met ipon. Helaas bleek de vierde tegenstander hem te verrassen met een spetterende heupworp waardoor Brigten helaas net bleef steken op 245 punten. Toch een mooi resultaat.