Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi 21 oktober in Vianen

Het was voor de coaches met de allerjongsten van de club een hele leuke middag. Er is lekker gewerkt door de judoka’s en er werden mooie worpen gemaakt.

 

Floortje van Burgel, Esra de Boer en Timo Swart weten na een lange reeks instaptoernooien hun 250 punten oorkonde en trofee te behalen!

 

Romar Da Costa Gomez liet heel mooi judo laten zien. Hij zette zijn worpen goed door en bleef met plezier aan het werk.

 

Mick Hoenselaar had het erg lastig in zijn poule, maar deed goed zijn best en wist knap een partij te winnen

 

Sven Messenmaker was hard aan het werk en toonde veel doorzettingsvermogen. Iedere partij startte hij met goed bewegen en plaatste veel aanvallen. Het lukte nog net niet om te scoren met een worp, maar één partij weet hij te winnen met een houdgreep.

Isabella Rietveld heeft heel goed staan knokken en een goede prestatie neergezet. Ze heeft 4 mooie partijen gedraaid waarvan 3 overtuigend gewonnen!

Thijs Swart scoorde regelmatig maar soms net niet genoeg om te winnen. Toch weet hij één partij heel knap op zijn naam te zetten met een moeilijke worp: een omgedraaide tai-otoshi. Hij weet hier drie keer mee te scoren.

 

Rick Moeljodirjo maakte een lastige start omdat onduidelijk was dat hij direct al aan de beurt was. Maar hij herpakte zich goed en weet met een mooie uittilworp een wazari te scoren. Daarna weet hij nog een keer te scoren met een houdgreep waardoor hij 2 winstpartijen pakt met mooi judo.

 

Voor Alessia Affinito was het haar eerste judo toernooi. Het was dan ook wel even wennen, maar al gauw weet ze haar kracht naar boven te krijgen. Met een buitenwaartse haak wint ze zelfs 3 partijen.

Esra de Boer was er voor haar laatste puntjes in de instaptoernooi cyclus. Ze had geen gemakkelijke poule, maar deed haar best en wist de 250 punten trofee binnen te slepen.

Francesca Rietveld ging voor de scores en heeft daarmee heel hard staan judoën. maar geen partij kunnen winnen. Netjes gedaan en weer een belangrijke stap in haar wedstrijdervaring.

Ilyass Benhamou verraste met actief judo. Hij bewoog goed en wist diverse punten te scoren. Hij maakt zelf een ippon met een prachtige voetveeg die hij ’s morgens nog op de les geoefend had.

Laura Cosentino heeft het haar tegenstanders niet gemakkelijk gemaakt, maar kwam moeilijk tot scoren. Tegen clubgenoot Zoey weet ze door meer aanvallen op scheidsrechter beslissing te winnen.

 

 

Zoey van leperen moest het opnemen tegen oudere judoka’s, maar dit deed ze met verve. Ze heeft mooie worpen ingezet en bewoog actief waardoor ze één partij weet te winnen op beslissing van de scheidsrechter.

Roan Klazem ging het niet vanzelf. 1 mooie wedstijd wist hij zijn tegenstander de baas te blijven. Weer mooie dingen geleerd om mee verder te trainen.

Cas Oostrom had er weer veel zin in. Hij was zijn tegenstanders de baas. 1 maal winst met een Waza-ari en 2 mooie worpen met een vette houtgrepen.

Floortje van Burgel stond zoals altijd goed te judoën in een best zware poule maar stond haar mannetje. Ze heeft de instaptoernooien mooi afkunnen sluiten met het 250punten certificaat.

Daan Gerritsen draaide mooie wedstrijden. Door doorzetting en plezier pakte hij 2 keer de winst in zijn poule.

Jasmijn Kuijf zie je groeien en pakte mooi de winst in de eerste wedstrijd met een houtgreep.

Hebben is houden! Helaas niet gewonnen maar veel geleerd met een mooie glimlach van plezier.

 

Timo Swart liet niet met zich sollen. Hij was instaat om al zijn tegenstanders op de mat in een houtgreep te krijgen. Hij mocht ook het 250punten certificaat in ontvangst nemen.

 

Aiden Schonis deed zijn best om lekker te judoën hierdoor wist hij 2 partijen te winnen van de 4.

 

 

 

Coaches, Yentel, Liseth en Marco