Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Culemborg, 15-12-2018.

Het was een drukke dag met 13 judoka’s die in actie kwamen!

Het eerste uur was voor Thijs Zwart, hij liet weer leuk en enthousiast judo zijn. Er werden weer de nodige partijen gewonnen met een mooi certificaat als resultaat.

Het tweede uur kwamen Salomon Brouwers, Hannah Herrlitz, Mick Hoenselaar, Isabella Rietveld en Ties van Zantwijk in actie.

Salomon wist te imponeren door al zijn partijen met overmacht op een ippon te winnen. Supergoed!!

Hannah was goed bezig maar kreeg helaas twee keer de scheidsrechterbeslissing nipt tegen maar wist ook een partij met een mooie heupworp naar haar toe te trekken. Mooi certificaat verdiend.

Mick verloor zijn eerste twee partijen maar wist de laatste toch met goed technisch judo te winnen door twee wa azari’s te scoren, en hij kreeg zijn 200 punten certificaat.

Isabella won haar eerste partij met sterk en fel judo, maar moest toen gelijk nog een partij er achteraan wat toch iets te pittig was. Maar ondanks twee verliespartijen toch goed sportief gebleven.

Ties vond het allemaal nog spannend maar deed toch goed zijn best wat uiteindelijk na twee verliespartijen ook resulteerde in een mooie overwinning. Zijn laatste partij weerde hij zich ook goed maar ging helaas naar de tegenstander op beslissing. Goed gedaan!

Het derde uur was het de beurt aan Layla van Doorn, Roan Klazema en Rick Moeljodirjo.

Layla moest tegen een paar sterke judoka’s, en ze wist het ze allemaal moeilijk te maken! Uiteindelijk ging de laatste partij ook nog haar kant op met twee mooie wa azari’s, echt heel erg goed gedaan!

Roan liet zich de eerste partij verrassen, daarna werd hij wat scherper maar verloor nipt. De derde partij hij wist ook een te winnen met een mooie worp. Helaas ging de laatste partij net mis. Dat 250 punten certificaat is binnen, op naar de 300!

Rick wist zijn eerste partij overtuigend te winnen met een paar mooie worpen en een goed houdgreep. De tweede partij ging helaas verloren en de laatste partij kreeg hij een harde worp te verwerken waarbij hij helaas op moest geven. Toch goed sportief gebleven en ondanks de pijn nog kunnen lachen, ga zo door!

Het laatste uur maakten Daan Gerritse, Zoey van Ieperen, Francesca Rietveld en Christian Shalkovskiy hun opwachting op de mat.

Daan liet mooi aanvallend judo zijn en wist 3 van de vier partijen te winnen met een paar mooie worpen en houdgrepen! Dankzij een oplettende moeder een zeer verdiend 100 punten certificaat!

Zoey zat in en sterke groep maar liet zich niet afschrikken, de eerste partij won ze op beslissing. Maar de drie partijen daarna was ze dominerend en wist ze allemaal met mooie worpen op ippon te winnen, soms zo snel dat de coach het miste! 200 punten certificaat!

Francesca wist in haar poule met snel en technisch judo al haar partijen met ippon te winnen waarbij ze in haar derde partij zelfs heel mooi een houdgreep overnam en de partij sterk besliste! Ook een verdiend 200 punten certificaat.

Christian was aan het heersen in zijn poule, hij wist alle partijen met sterk en verzorgd judo ippons te scoren. Het is mooi om Christian zo te zien judoën en het 50 punten certificaat is een mooie beloning.

Het was weer een leuk toernooi en mooi om te zien hoe de judoka’s groeien in hun sport.