Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Culemborg 25 mei 2024

Alle judoka’s van Judo Ryu Rijkse hebben leuk judo laten zien.

De jongste deelnemers wisten al heel aardig te scoren. Zo zette Dex A. 3 partijen op zijn naam met een heup- en beenworp. Ook Marijn bediende zich van de beenworp o-soto-gari en kwam in 3 partijen op winst.  Boaz had al vaker op een toernooi gestaan en wist al zijn partijen met snelle acties en overtuigend te winnen met ippon-winst (hoogste score).

Voor Joris een eerste wedstrijdervaring wat hij er goed vanaf bracht met 3 overwinningen, mede door goed naar de coach te luisteren. Nathan E. deed ook goed zijn best en durfde veel aan te vallen. Hij wist ook knap een partij op zijn naam te zetten.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Akyas is enorm in zijn element met wedstrijden en heeft ook al wat grotere toernooien gedraaid. Met mooie worpen wist hij al zijn partijen met ippon af te ronden. Ook Teun bracht het er goed af. Met actief judo won hij al zijn partijen.

Voor Robin was het instaptoernooi nieuw en hij heeft met een winstpartij het goed gedaan en veel geleerd. Kai was lekker actief en scoorde met een mooie worp en houdgreep. Voor Zayana  een eerste kennismaking met wedstrijdjudo, waar ze goed haar best deed en probeerde de tips van de coaches op te volgen. Ze kon nog niet scoren, maar dat is een kwestie van vaker doen.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Met dank aan de coaches Esra en Mark.