Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Wijk bij Duurstede

Afgelopen zaterdag vond het laatste instaptoernooi van dit seizoen plaats in Culemburg Judo Ryu Rijkse was hier met 24 judoka’s vertegenwoordigd.
We begonnen de eerste groep met 3 judoka’s, Leyah Buisman, Luc Nederpel en Arthur Schoenmakers, die alle 3 voor het eerst aan dit toernooi meededen. Bij Leyah wilde het nog niet helemaal lukken, ondanks haar inzet kwam zij elke partij in een houdgreep terecht en lukte het haar niet hier uit te komen. Luc kon iets beter grip krijgen op zijn tegenstanders. Zijn harde werken werd in één partij beloond met de winst. Onze lichtgewicht Arthur liet fel judo zien. Hij had een aantal heel mooie acties maar toch ging de winst in zijn partijen naar zijn tegenstanders.

In de tweede groep bracht Damian Baljet, Esmé Scherrenberg, Kyran Buisman, Rowen Soetowidjojo en Justin van Veen op de mat.
Damian had er veel zin in en hij ging enthousiast de mat op. In zijn tweede partij had hij een hele mooie overname die beloond werd met een ippon.
Esmé deed voor het eerst mee maar dat was niet te zien op de mat. Alsof ze nooit anders gedaan had ging ze de mat op. Resultaat; tweemaal winst met een ippon en één verliespartij.
Ook Kyran deed voor het eerst mee. Bij hem wisselde verlies en winst zich af en kan hij tevreden terugkijken op zijn eerste instaptoernooi.
Rowen heeft al wat meer ervaring op wedstrijdgebied en hij had weinig moeite met zijn tegenstanders en ging hij met 4x een ippon en een 150 punten oorkonde weer naar huis.
Dat Justin voor het eerst meedeed was absoluut niet te merken, als een volleerd wedstrijdjudoka stond hij op de mat en won hij 3 van zijn 4 partijen.
Een half uur te laat mocht de 3e groep aantreden. In deze groep deden 10 judoka’s van ons mee; Floris van den Brink, Jayden de Bruyn, Max van Burgel, Demi van Kooten, Melissa Meinster, Abigail Moya Donkers, Josefien Poos, Anouska Ruijgrok, Chanique Stellaard en Robbe Stout. Demi, Abigail en Josefien deden voor het eerst mee terwijl het voor Floris, Melissa en Chanique pas de tweede keer was.
Deze groep was een half uurtje bezig toen besloten werd om de groep die daarna zou starten erbij te voegen. In deze “vierde” groep kwamen Yentl Alvares, Daan Bronsgeest, Cathy Galesloot, Julian Scheper en Melvin Spallink ook op de mat. Hierdoor werd het geheel erg druk en onoverzichtelijk , maar de judoka’s lieten zich hierdoor gelukkig niet van de wijs brengen.
Floris liet goed zien dat als het ene niet lukt, je gewoon iets anders moet proberen.
Jayden wilde waarschijnlijk de uitgelopen tijd goed te maken en iedere partij had hij al snel met een ippon beslist. Hij ging naar huis met zijn 250 punten oorkonde en een troffee
Ook Max mocht aan het einde van de middag een oorkonde ophalen en wel voor 150 punten.
Demi zat in dezelfde poule als Josefien Poos dus een honderd procent score voor beide dames zat er niet in. In de onderlinge strijd moest Demi Josefien voor laten gaan.
Ook Abigail en Anouska zaten in dezelfde poule. Waar het Abigail voor de wind ging, wilde het bij Anouska vandaag helaas niet lukken.
Ook bij Melissa wilde het ondanks haar inzet niet lukken, maar desondanks bleef zij lachen.
Chanique mocht ook een paar winstpartijen op haar naam schrijven.
Robbe behaalde genoeg punten om zijn 200 punten oorkonde in ontvangst te mogen nemen.
Yentl begon voortvarend met een ippon, maar in een van haar latere partijen kwam zijn ongelukkig terecht waardoor zij niet verder kon judoën die middag.
Ook Daan deed goed zijn beste, maar verloor helaas alle partijen.