Judo Ryu Rijkse

instaptoernooi Wijk bij Duurstede 17 januari 2015

Instaptoernooi Wijk bij Duurstede 17 januari 2015
Afgelopen zaterdag (17 jan.) hebben alle judoka’s van Judo Ryu Rijkse het heel goed gedaan.
Voor Roan Klazema en Esra de Boer was dit het eerste judo toernooi buiten de Poortdijk. Beiden hebben enthousiast gejudood en gingen na drie wedstrijden met hun eerste punten naar huis.
Jayden Hoogeveen wist met twee ipons zijn score naar 110 punten te brengen en behaalde daarmee zijn tweede oorkonde.
Het tweede blok stond Marysol de Bruyn sterk te judoën. Haar eerste wedstrijd won ze met een mooie ippon. Helaas bleek haar tweede tegenstander te sterk. Vastberaden scoorde ze haar derde wedstrijd met eerst een yuko en vervolgens een waza-ari waardoor ook zij met 110 punten haar tweede oorkonde verdiende.
Ruben de Boer heeft heel goed staan judoën. Hij moest 3 rondes draaien een heeft alle 3 de rondes gewonnen met een Ippon.Ruben heeft zijn 250 punten oorkonde gehaald en is daarbij klaar met de instaptoernooi.  De totale punten die Ruben heeft gehaald zijn 267 punten.
Jarno van Leeuwen heeft gejudood tegen moeilijke tegenstanders, hij zat in een lastige en zware poule maar hij heeft wel goed terug gevochten en volgehouden. Jarno moest 3 rondes judoën en heeft helaas geen van de 3 rondes gewonnen.  Jarno had al 15 punten en heeft er 10 punten bij gekregen en staat nu op 25 punten.
Stijn Smits moest tegen snelle tegenstanders maar Stijn wist toch iets sneller te zijn met inzetten van verschillende technieken. Stijn moest ook 3 rondes judoën en heeft alle 3 de rondes gewonnen met een Ippon. Stijn heeft mooi zijn 200 punten oorkonde gehaald. De totale punten die Stijn heeft gehaald zijn 212 punten.
Renske van de Wint deed voor de tweede keer mee aan het instaptoernooi.  Zij heeft uitstekend staan judoën en zat in een poule met snelle en fanatieke judoka’s maar zij heeft heel goed haar best gedaan. Renske moest ook 3 rondes judoën en heeft 2 partijen gewonnen met een Ippon en 1 partij verloren. Renske had al 10 punten en zij heeft er 30 punten bij gekregen waarvan een +10 punten voor haar deelname en heeft nu 40 punten in totaal.
Bastiaan van Hout heeft het niet makkelijk gehad afgelopen zaterdag. Hij zat in een zware en moeilijke poule waarbij hij tegen sommige judoka’s dubbel moest judoën. Bastiaan heeft goed terug gevochten en heeft daardoor goed volgehouden. Hij moest ook 3 rondes judoën en heeft helaas geen van de 3 rondes gewonnen. Bastiaan had al 20 punten en heeft er 10 punten bijgekregen en heeft nu in totaal 30 punten.
Brighten Voogd heeft heel goed staan judoën, hij liet zich niet kennen op de mat en ging er helemaal voor. Brighten zat in een poule met snelle en moeilijke tegenstanders maar hij wist goed door te zetten, waardoor hij 1 ronde had gewonnen door scheidsrechter beslissing en 1 ronde had gewonnen met een Waza-Ari. Helaas heeft Brighten 1 ronde verloren. Brighten had al 165 punten en heeft 18 punten bijgekregen en heeft 183 punten in totaal.