Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Wijk

judo-ryu-rijkse-UtrechtToernooi-matthijsAfgelopen zaterdag is er in Wijk bij Duurstede weer een instaptoernooi geweest. Het was voor mij al weer een tijd geleden dat ik als coach bij een instaptoernooi aanwezig ben geweest. Toen ik er eenmaal was, wist ik weer waarom ik dit zo leuk vind om te doen. Het is geweldig om de jongste judoka’s onder ons te zien judoën en het is ook verrassend om te zien hoe goed ze zijn, ondanks dat sommige nog maar kort lid zijn van onze Vereniging.
 
Het is een mooie sporthal en het was een goed georganiseerd toernooi. Alles ging netjes op tijd. Doordat er goede toezicht was om alleen coaches toe te laten langs de mat, was het erg overzichtelijk en rustig.

Onze judoka’s hebben het erg goed gedaan en er zijn in totaal 6 oorkondes behaald. Vooral in de eerste groep (de jongste judoka’s) zijn er alleen maar ippons gescoord, wat een compliment waard is.

 
Cynthia heeft de eerste wedstrijd verloren.Haar 2e was een gevecht die uiteindelijk beslist werd door de scheidrechter in het voordeel van haar tegenstander.
Door haar trek en duwwerk en maar blijven draaien won ze haar 3e en 4e wedstrijd op beslissing van de scheidrechter. 12 punten er bij voor Cynthia dus heeft ze nu 189 punten.

 
Bonno wist zijn eerste partij al vrij snel in zijn voordeel te beslissen door zijn tegenstander in de houtgreep te nemen naar een veeg en een yuko te scoren. Zijn tweede partij had hij te maken met een tegenstander die een kop kleiner was en 5 kilo lichter was.Dit pakte echter niet in zijn voordeel uit en de wedstrijd werd op beslissing gewonen door zijn tegenstander. Bonno zette een schouderworp in nadat de tijd verstreken was maar de ippon was buiten de tijd. Zijn 3e wedstrijd besliste hij weer met een houtgreep. Er waren maar 3 wedstrijden dus bonno heft er 30 punten bij en heeft nu 229 punten.
 
Het was dus een geslaagde middag, en mijn dank aan Jurgen Petersen en Addie Verschuure voor de hulp.

 

Naam Totaal Punten Oorkonde
Tijmen de Groot 55 Oorkonde
Melanie van Hattem 230 Oorkonde
Milan Spallink 98
Hidde Tuinman 40
Yentel Alvares 20
Claudia vd Berg 165 Oorkonde
Levi Colenbrander 15
Damien Hutjens 205 Oorkonde
Matthijs vd Poel 82
Jonas Colenbrander 187
Thijs Hogeveen 102
Bjorn Petersen 206 Oorkonde
Misha Ruigrok 227 Oorkonde
Melvin Spalink 94
Cynthia de Keijzer 189
Bonno Verschuure 229